ACSI FreeLife

Menu

Haute camping deel 5: Lamskroontje (+ video)

Voor de rubriek Haute Camping bereidt chefkok Bert De Wolf de lekkerste Europese camping-gerechten. Voor deze aflevering blijft Bert binnen de landsgrenzen en maakt hij lamskroontje met honing-tijmsaus, knolselderijpuree en geglaceerde worteltjes.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Haute camping_lamskroontje met knolselderijpuree

Het beste lamsvlees dat bij ons te koop is, komt volgens Bert uit Zeeland of Texel. “De reden hiervoor is dat deze lammetjes grazen op zilte weiden. Weiden die regelmatig onderlopen met zout water, waardoor er een andere plantengroei is. Deze lammetjes worden met een chique woord ook ‘pré-salé’ genoemd. Het grootste aanbod van lamsvlees komt echter uit Nieuw-Zeeland, Australië en Groot-Brittannië.”

Lamsvlees hele jaar verkrijgbaar

De beste periode om lamsvlees te kopen laat zich raden. “In het voorjaar grazen de lammetjes op de verse weiden en krijgen ze meer smaak door de verschillende kruiden die ze eten. Lamsvlees is echter het hele jaar door verkrijgbaar, want schapen kunnen het hele jaar door lammeren werpen. Lamsvlees kun je in alle bekende supermarkten het hele jaar door kopen. Mocht je een slager kennen die pré-salé lamsvlees verkoopt, dan mag je niet twijfelen.

Wat de bereiding betreft is lamsvlees vergelijkbaar met rundvlees. Lamsfilet of lamskroontje heeft dezelfde bereidingswijze als een steak. Dus wie een steak kan bakken, kan ook een lamskroontje bakken. Voor als je eens wil uitpakken met iets speciaals en je wederhelft of je vrienden eens goed wil verwennen met iets lekkers dat qua bereiding voor iedere hobbykok best haalbaar is.”

Haute camping met de Cadac 2-Cook Pro Deluxe

Voor het bereiden van het lamskroontje werd gebruikgemaakt van de Cadac 2-Cook Pro Deluxe. Een lichtgewicht kooktoestel met twee branders en elektrische piëzo-ontsteking.

Wie is kampeerkok Bert?

Tijdens de ACSI FreeLife TestTour 2021 maakte Bert De Wolf zijn rol als Levensgenieter meer dan waar. Daarom is deze Vlaamse beroepskok én doorgewinterde kampeerder die meer dan honderd dagen per jaar op de camping staat, de aangewezen persoon om invulling te geven aan de rubriek ‘Haute Camping’.

Praat mee

Praat mee: Haute camping deel 5: Lamskroontje (+ video)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht