ACSI FreeLife

Menu

Haute camping deel 4: Wraps met gegrilde vleesspies (+ video)

Voor de rubriek Haute Camping bereidt chefkok Bert De Wolf de lekkerste Europese camping-gerechten. dit keer gaat Bert op de Griekse Tour en bereidt hij wraps (quesadilla’s) met geroosterde groenten en gegrilde vleesspies.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Haute camping_quesadilla's

“De quesadilla, ook wel bekend als wrap of tortilla, vindt haar oorsprong in Mexico. Hier werden maistortilla’s gevuld met kaas, kruiden, soms met vlees en met andere vullingen. Wij hebben het recept wat aangepast, zodat je het kan associëren met Griekenland.”

Twee sleutelfactoren voor het succes van quesadilla’s

Hoewel het misschien wat meer bereidingstijd kost dan een gemiddeld campingrecept mag dit je volgens Bert niet beletten om dit gerecht te bereiden. “Vooral omdat het resultaat echt lekker is!“ Het succes van de quesadilla’s met geroosterde groenten en gegrilde vleesspies hangt af van twee belangrijke factoren. “Let op dat de groenten tijdens het grillen niet verbranden en zorg ervoor dat je alle onderdelen van het gerecht warm kunt houden totdat alle bereidingen klaar zijn om het gerecht samen te stellen.“

Lekker met tzatziki erbij

Voor een toepasselijk extraatje raadt Bert aan om er zelf tzatziki bij te maken. Schil en rasp de halve komkommer en bestrooi die met wat zout (om overtollig vocht te verwijderen). Knijp de komkommerrasp goed uit en meng met de Griekse yoghurt (500 gram). Doe de gedroogde of verse kruiden (halve theelepel dille en 1 theelepel munt) hierbij, pers 3 tot 4 teentjes knoflook en voeg deze ook toe. Breng op smaak met citroensap (halve citroen), peper en zout. Voeg er nog een scheutje olijfolie aan toe.

Haute camping met de Cadac Carri Chef 50

De Carri Chef 50 van Cadac is een luxe alles-in-één-gasbarbecue. Dankzij de geïntegreerde hittespreider wordt de warmte goed verdeeld over het hele kookoppervlak. Met gesloten deksel creëer je een oven, ideaal om te bakken of te stoven.

Wie is kampeerkok Bert?

Tijdens de ACSI FreeLife TestTour 2021 maakte Bert De Wolf zijn rol als Levensgenieter meer dan waar. Daarom is deze Vlaamse beroepskok én doorgewinterde kampeerder die meer dan honderd dagen per jaar op de camping staat, de aangewezen persoon om invulling te geven aan de rubriek ‘Haute Camping’.

Praat mee

Praat mee: Haute camping deel 4: Wraps met gegrilde vleesspies (+ video)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht