ACSI FreeLife

Menu

Elektrisch door het Berner Oberland

testtourToeren door het mooie bergachtige landschap van het Berner Oberland. Voor Zwitserland-liefhebbers Theo en Antoinette is dit bepaald geen straf! In de gloednieuwe Volvo XC40 Recharge Twin Pure electric maken ze de mooiste tochten. En ook nog eens groen!

Auteur
Bianca van Steenbergen
Datum
5
5
ReactiesPraat mee
Toeren met de elektrische Volvo XC40

Met deze 2.188 kilogram wegende elektrische wagen trekken de actievelingen door de Zwitserse bergwereld. Antoinette en Theo hebben al ervaring met hun eigen elektrische auto, een Tesla, maar reden nog niet eerder met een caravan achter een e-wagen. ‘We hebben een heel relaxte rit gehad naar Zwitserland. Doordat er een caravan achter je auto hangt, rijd je sowieso wat rustiger. Daardoor ben je zelf ook heel ontspannen.’

Geruisloos door de bergen

Dat de elektrische bolide een caravan trekt, is nauwelijks te merken. ‘De auto rijdt super. Je merkt het alleen qua verbruik een beetje, maar qua geluid helemaal niet’, vertelt Antoinette enthousiast. De Volvo heeft een vermogen van 300 kW (2 x 150) / 408 pk. Hiermee zoeven de Actievelingen soepel en geruisloos door de bergen.

Opladen en weer op pad!

Ook het opladen van de Volvo XC40 Recharge Twin Pure electric gaat makkelijk. Toch plaatst Theo hier wel een kanttekening bij: ‘Omdat de laadpalen niet voorbereid zijn op een caravan, moeten we iedere keer even de caravan af- en aankoppelen. Dat kost ongeveer een kwartiertje extra.’ Iets om rekening mee te houden, dus. Over het moment van opladen hoef je je geen zorgen te maken: de auto geeft zelf aan wanneer er weer geladen moet worden. Al met al zijn de Actievelingen erg enthousiast over de Volvo. ‘Zeker het idee dat je helemaal ‘schoon’ naar een mooi land rijdt, vind ik een fijn gevoel’, besluit Antoinette.

Meer van de Actievelingen

Meer weten over deze elektrische Volvo en de avonturen van Theo en Antoinette? Bestel dan ACSI FreeLife magazine 3-2022. Tot en met begin mei geniet je nog mee van de ACSI FreeLife TestTour in Zwitserland. Zo vind je alle artikelen in een dossier. De video’s staan ook allemaal in een YouTube-playlist. En ook via onze nieuwsbrief en Facebookpagina blijf je op de hoogte. Abonneren en liken maar, want dan mis je helemaal niets!