ACSI FreeLife

Menu

Eerste hulp bij onderhoud

Kamperen wordt pas echt relaxt als je weet dat je caravan of camper technisch in orde is. Maar de technische kennis van veel kampeerders laat nog wel eens te wensen over, blijkt in discussiegroepen op Facebook. Waar kun je terecht voor écht betrouwbare informatie?

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
Campertest_uitstoot

Van het remsysteem tot de gasinstallatie, er komt nog best wel wat bij kijken om je rijdende vakantieonderkomen ‘fit’ te houden. Drie op de tien caravans komt zelfs niet door de BOVAG-keuring, bleek in mei uit een steekproef. “Of je nu een caravan, vouwwagen of camper hebt, goed onderhoud is van levensbelang voor de levensduur en veiligheid van het kampeermiddel en kan dus niet genoeg benadrukt worden”, zegt de branchevereniging.

BOVAG-videoserie

Om zowel de beginnende als de ervaren kampeerder bij te staan, lanceerde de BOVAG afgelopen voorjaar de videoserie Vraag het de BOVAG Kampeervakman. De vakman gaat in op prangende vragen uit de praktijk, van aankoopadvies tot onderhoud en veiligheid.

Met de publicatie van de zevende en laatste aflevering, over de stappen die je moet nemen voordat je je caravan naar de stalling brengt, is de serie nu compleet te bekijken op YouTube.

Vraag het aan Joop

Bij ACSI FreeLife doen we er natuurlijk ook alles aan om onze lezers zo goed mogelijk te helpen bij onderhoud en reparatie. Onze ‘eigen’ expert Joop Stam, van huis uit werktuigbouwkundig ingenieur, geeft antwoord op al jouw technische vragen over caravans en campers.

Joop

Heb je ook een vraag aan Joop?  Stel hem dan via dit formulier. Misschien lees je jouw vraag wel terug in ACSI FreeLife magazine of op onze website!

Praat mee

Praat mee: Eerste hulp bij onderhoud

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht