ACSI FreeLife

Menu

Een smakelijke wijnreis

Je hebt wijnliefhebbers en kampeerliefhebbers. Soms ben je het allebei. Genietend van de ondergaande zon op de camping met een lekker wijntje in de hand.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
wijngaard

ACSI FreeLife onderzocht de mogelijkheden voor een wijnreis dicht bij Franse en Nederlandse wijngaarden.

Kamperen bij Franse wijngaarden

Als het gaat om wijn staat de naamsbekendheid van Frankrijk nog steeds bovenaan. De bekendste Franse wijnen komen uit Bordeaux, Merlot, Beaujolais en Champagne. Iets minder bekende Franse wijnregio’s zijn Bourgogne, de Elzas en Côte du Rhône, in het oosten van Frankrijk. Ook in deze streken zul je veel wijnvelden tegenkomen.

In Bourgogne kun je je caravan of camper plaatsen op een camping dicht bij de plaats Beaune. Dit is een echte wijnstad en overal vind je wijnwinkels, wijnproeverijen en caves. Overnachten kan op camping Les Premiers Pres of camping Les Cent Vignes. De campings zijn ideaal gelegen om de vele wijngaarden te bezoeken. Ook vind je de wijnroute Route des Grands Crus in de buurt.

Wijnreis door de Achterhoek

Je hoeft niet ver Europa in om wijnregio’s te ontdekken, in eigen land kan dat ook! Een groot aantal van de ruim 100 Nederlandse wijngaarden ligt in de Achterhoek. Zo’n twintig wijnboeren maken hier Achterhoekse wijnen waar nationaal en internationaal prijzen mee worden gewonnen. De Achterhoek is dan ook dé wijnstreek van Nederland bij uitstek. Hier staan de wijngaarden in de streek vermeld. Combineer een wijnroute met een kampeervakantie. Er zijn in de Achterhoek talloze campings te vinden.

Open dagen nationale wijngaarden

Een leuke manier om kennis te maken met Nederlandse wijnen is tijdens de open dagen nationale wijngaarden op zaterdag 28 en zondag 29 september 2013. Wijngaarden door het hele land organiseren speciale tours en proeverijen.

Praat mee

Praat mee: Een smakelijke wijnreis

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht