ACSI FreeLife

Menu

De Waard tenten, al 75 jaar door weer en wind

Welke kampeerder kent ze niet, de oersterke en stijlvolle tenten van De Waard met namen als Lepelaar en IJsvogel. De beroemde Nederlandse tentenfabrikant bestaat 75 jaar en viert dat op zaterdag 17 juni in en rond hun bedrijfspand in Hattem. Iedereen is welkom!

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
De Waard tenten_Historie

Vraag een tentkampeerder naar zijn favoriete stoffen onderkomen en je krijgt steevast een De Waard tent als antwoord. Niet ‘gewoon’ een tent, zoals er natuurlijk ook talloze op de camping staan, maar een exemplaar van oer-Hollandse makelij. En die noem je natuurlijk bij naam.

Vijfdelige docu-serie

De Waard bestaat sinds 1948 en groeide uit tot hét iconische tentenmerk van Nederland. De tenten staan bekend om hun oerdegelijke en stormvaste kwaliteit. Voor het jubileum liet De Waard de vijfdelige documentaireserie Door weer en wind maken, die een mooi beeld schetst van het verleden, heden en de toekomstplannen van het bedrijf.

De Waard tenten_Historie

‘Door weer en wind’ staat natuurlijk voor de kwaliteit van de tenten, maar is ook het motto van het bedrijf door de jaren heen. Het behalen van een 75-jarig jubileum gaat namelijk niet zonder slag of stoot en de uitdrukking slaat dan ook op het ontstaan van het bedrijf, de ontwikkeling van de tenten, de groei van het merk en de drang om te willen blijven ontwikkelen en innoveren.

Toekomstplannen

De serie gaat terug in de tijd naar 1948, toen Machiel de Waard het bedrijf oprichtte. Ook zie je hoe de tenten vandaag de dag nou eigenlijk gemaakt worden in de fabriek in Tsjechië en blikt de tentenmaker vooruit op de laatste ontwikkelingen en toekomstplannen.

Feestje op 17 juni

Al met al reden voor een feestje. Iedereen is daarom uitgenodigd om op zaterdag 17 juni in Hattem vanaf 11.00 uur de 75ste verjaardag mee te vieren. Dat doet De Waard met diverse outdoor-activiteiten, een hapje en een drankje en de vertoning van de laatste aflevering van de mini-docu Door weer en wind. Natuurlijk heeft de jarige tentenmaker naar eigen zeggen ook nog nieuws in petto.

 

 

Praat mee

Praat mee: De Waard tenten, al 75 jaar door weer en wind

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht