ACSI FreeLife

Menu

Caravan Salon 2022: Deze stands mag je niet voorbij lopen

Wie op de hoogte wil zijn van de nieuwste modellen en snufjes op het gebied van kamperen, kan niet om de Caravan Salon Düsseldorf heen. Europa’s grootste kampeerbeurs opent van 27 augustus tot en met 4 september iedere dag haar deuren van 10.00 tot 18.00 uur. Wat kun je als bezoeker verwachten van de Caravan Salon 2022? ACSI FreeLife was erbij en geeft je alvast 4 stoptips.

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Caravan Salon 2022_Volkner Mobil

Allereerst de grootte. In 2020 en 2021 was de Caravan Salon vanwege de coronapandemie behoorlijk afgeslankt. Dit jaar zijn er weer net zoveel hallen als in 2019. Dat komt neer op 600 exposanten, verspreid over 250.000 vierkante meter beursoppervlakte.

1. Vloerverwarming in je voortent

Steeds meer kampeerders verlangen naar meer en meer luxe. De Deense fabrikant Isabella springt daar op in met een handig kliksysteem van vloerverwarming. Oftewel een aanvulling op de kachel in de voortent. De basis bestaat uit aluminium platen van 3 x 2 meter die je zelf eenvoudig in elkaar kunt plaatsen. Je hebt er wel een stabiele ondergrond voor nodig.

Caravan Salon 2022_vloerverwarming Isabella

In de aluminium platen is een rail verwerkt waar de verwarmingskabels precies in passen. De Isabella Floor Heating Set bestaat uit twee dozen met aluminium platen en één doos met een 62 meter lange verwarmingskabel.

Waar te zien? Hal 3 

2. Elektrische camper van Nederlandse makelij

In een fabriekshal in het Brabantse Terheijden is dit jaar hard gewerkt aan de ombouw van een Mercedes-bus tot volledig elektrisch aangedreven camper. Deze Tonke EQV werd in mei onthuld tijdens het Tonke Busfestival. In hal 15 kan je deze e-camper van dichtbij bekijken. Dankzij een accu van 100 kWh moet je er 320 tot 360 kilometer mee kunnen rijden.

Caravan Salon 2022_elektrische camper Tonke EQV

In hal 15 kan je de Touring-versie met uitdraaibare keuken van dichtbij bekijken. En ben je nu benieuwd naar de ervaringen met deze Tonke EQV? In ACSI FreeLife 7-2022 die eind september uitkomt, lees je het uitgebreide testartikel.

Waar te zien? Hal 15 

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar meer kampeerinspiratie?

 • Lees meer in ACSI FreeLife
 • 3 nummers voor slechts € 12,95
 • Loopt automatisch af
Probeer nu

3. Dometic Full Climate

Eén klimaatsysteem waarmee je met één knop de binnentemperatuur van je camper of caravan instelt. Dit Full Climate systeem van Dometic is nog niet op de markt, maar op de Caravan Salon 2022 is alvast een voorproefje te zien. Net als in de moderne auto’s ben je hiermee verzekerd van een constante binnentemperatuur, ook als de buitentemperatuur verandert.

Caravan Salon 2022_Dometic Full Climate concept

Waar te zien? Hal 3 

4. Miljoenencamper

Caravan Salon 2022_Volkner Mobil

Wie de Caravan Salon Düsseldorf aandoet, kan en mag hal 5 niet overslaan. In deze Premium-hal kan je je ongegeneerd vergapen aan de duurste en gekste kampeermiddelen. Wat denk je bijvoorbeeld van deze Performance S van de Duitse fabrikant Volkner Mobil? Prijskaartje: 5,3 miljoen euro, maar dan krijg je er ook nog een Ferrari bij. Exclusief Ferrari ben je voor iets meer dan 2 miljoen eigenaar van deze extravagante villa op vier wielen.

Waar te zien? Hal 5 

Tickets: van 6 tot 18 euro

De Caravan Salon 2022 duurt  nog tot en met zondag 4 september. De entreeprijzen zijn online te bestellen. Kijk van tevoren wel even goed welk soort ticket bij je past. Voor een weekendkaartje betaal je als volwassene 18 euro en  voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar betaal je 6 euro. Doordeweeks is de prijs van een ticket 16 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen. Met een kortingsticket betalen volwassenen 15 euro in het weekend en 13 euro op werkdagen.

Van maandag tot en met vrijdag is het mogelijk om een kaartje te kopen voor het tijdslot tussen 14.00 en 18.00 uur. Dat kaartje kost 10 euro. Handige bijkomstigheid, via de website van de Caravan Salon kan je je ook meteen verzekeren van een parkeerticket.

Praat mee

 1. MK
  Manish Kumar

  Testing…

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Caravan Salon 2022: Deze stands mag je niet voorbij lopen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht