ACSI FreeLife

Menu

ACSI FreeLife bestaat 10 jaar, tijd om terug te blikken

Er is er één jarig, hoera, hoera. Dat kan je wel zien dat zijn wij. Ja ja, ACSI FreeLife viert dit jaar haar 10-jarig jubileum! In het speciale jubileumnummer die sinds 12 mei in de winkel ligt, kijken we uitgebreid terug op 10 jaar FreeLife. Hieronder vind je alvast een selectie uit ons tienjaaroverzicht.

Auteur
Sander Cox
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
acsi-freelife-editie4-2022-6x

Let the Games Begin (2012)

De allereerste uitgave van ACSI FreeLife magazine verscheen in juni 2012. Eén van de toeristische highlights waren de Olympische Spelen in Londen. De Amerikaanse zwemmer Michael Phelps was de meest succesvolle deelnemer van deze Spelen met zes medailles op zijn naam en voor de tweede keer op rij won de Jamaicaan Usain Bolt drie gouden medailles. Nederland behaalde een dertiende plek in de medaillespiegel met in totaal 20 medailles.

Vraag het aan Joop (2012)

In het herfstnummer introduceerden we Joop Stam als technische vraagbaak in zijn rubriek Vraag het aan Joop. En Joop is niet zomaar een gezicht, hij is een echt persoon met een bak aan technische kennis. Hij werkte jarenlang als werktuigbouwkundig ingenieur en in een technische functie bij Philips. Daarnaast heeft hij als tester van caravans en campers voor ACSI en voor dagbladen en magazines veel kennis over kampeermiddelen opgebouwd. Tot op de dag van vandaag is hij het technisch geweten van ACSI FreeLife magazine.

Toen LMC nog TEC heette (2012)

In 2012 heette het merk wat we heden ten dage als LMC kennen nog TEC. De profs namen de TEC Weltbummler Aktiv 460 TDF onder de loep. Deze was uitgevoerd met een hefdak met twee extra slaapplaatsen. Daar hing wel een prijskaartje aan van € 3.600 en een gewichtstoename van 110 kilogram. De noviteit kon de profs wel bekoren. De caravan kreeg een beoordeling van 4 van de 5 sterren.

10 jaar ACSI FreeLife_TEC wordt LMC

Oerkamperen (2015)

De grootste trend op kampeerbeurzen, de opblaasbare tent. Zowel als voortent en als tent voor het hoofdverblijf. In ACSI FreeLife 2-2015 daarom extra aandacht voor het kamperen in de puurste vorm. Tsjilpende vogels, geritsel onder het tentdoek, frisse lucht en een klein beetje condens. Dichter bij de natuur kun je nauwelijks komen. Het merk Eurotrail presenteerde in 2015 drie oppompbare familietenten. De fabrikant beweerde zelfs dat de Toronto Air binnen 1 minuut klaar was voor gebruik. Om je te helpen kiezen voor de juiste tent, maakten we het Tentprofiel. Deze is nog altijd te downloaden op deze website.

Word jij onze nieuwe kampeerster? (2017)

2017 is ook het jaar van de allereerste ACSI FreeLife TestTour, waarbij kampeerders de unieke kans krijgen om tijdens een reis van zo’n twee weken een splinternieuwe auto-caravancombinatie te testen. De vier testteams vertrokken in september met hun Jeep Renegade of Fiat Tipo en caravan daarachter richting de Italiaanse regio Piëmont. Inmiddels zijn we alweer zeven edities verder.

Combi van toer- en stacaravan (2019)

Adria lanceert de Astella, een unieke combinatie van een toercaravan en een stacaravan. Door de rechte wanden, strakke meubelen, enorme dubbele toegangsdeuren en grote (dak)ramen heeft de caravan een ‘loft-achtige’ sfeer. Maar de tandemasser is beslist bestemd om mee te rijden. Afhankelijk van de indeling en de uitrusting weegt hij leeg tussen 2.000 en 2.500 kilogram. Veel details uit de nieuwe Astella zullen we volgens Adria ook in andere toekomstige modellen terugzien.

10 jaar ACSI FreeLife_Adria Astella

ACSI FreeLife trakteert

Ben jij nog geen abonnee? Dan is dit de uitgelezen kans om je iedere anderhalve maand te verzekeren van hét kampeermagazine van Nederland. Kijk op onze speciale abonnementenpagina en profiteer van mooie aanbiedingen. Wat te denken van 8 nummers voor maar € 34.50?

Praat mee

 1. JS
  Johan Schipper

  In 2012 heette het merk wat wij heden ten dage als LMC kennen nog TEC ??? Klopt dit wel ??? Volgens waren het toen gewoon 2 verschillende merken !!!

  Reageer
  2
  0
  1. B

   Mee eens

   Reageer
   0
   0

Praat mee: ACSI FreeLife bestaat 10 jaar, tijd om terug te blikken

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht