ACSI FreeLife

Menu

Dit is het testteam Gezinskampeerders Emilia-Romagna 2023!

Logo ACSI FreeLife TestTourIs een moderne instapcaravan een toekomstbestendige vakantie-optie voor een gezin met twee tieners (in spe)? Daar hoopt de familie Landlust achter te komen tijdens de TestTour in Emilia-Romagna.

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
TestTour Emilia-Romagna_gezin

Meedoen aan de TestTour was eigenlijk het idee van Kaylee (11) en Jesse (8). Ze pakten dan ook resoluut hun camera om een flitsend aanmeldingsfilmpje te maken, met zichzelf, vader Christiaan (41) en moeder Heidi (40) in de hoofdrol. Het resultaat? Om zo veel enthousiasme en daadkracht kunnen we natuurlijk niet heen. Tijdens de TestTour willen ze met de Dethleffs c’joy en de Mazda CX-5 testen of kilometervreten in plaats van een vaste staplek ook bevalt. Op van Veendam naar Emilia-Romagna!

Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie kampeerverleden?

“Toen we zelf jong waren hebben we met onze ouders wel gekampeerd in de zomervakanties”, vertellen Heidi en Christiaan. “Onze eerste kampeeravonturen samen beleefden we op de Wedderbergen in Wedde, waar onze ouders afzonderlijk van elkaar een stacaravan hadden. Aan onze eerste kampeervakantie met de kinderen in een tentje, zeven jaar geleden, hebben we ondanks de vrieskou toch een goed gevoel overgehouden.”

Hoe kamperen kamperen jullie nu?

“In  2015 kochten we een eigen caravan, die we elk jaar op een seizoensplek op Landgoed de Berenkuil in Grolloo zetten. Lekker dicht bij huis en toch vakantie!”

Wat was jullie mooiste kampeervakantie?

“Ondanks vele jaren dat we hier al komen, hebben we het nog altijd goed naar ons zin op de Berenkuil. Elk jaar ontmoeten we weer nieuwe mensen, we kunnen dicht bij de camping mountainbiken, er is een klimpark en voor de kinderen is er genoeg te beleven.”

Met welk(e) kampeermiddel(len) hebben jullie nog meer kampeerervaring opgedaan?

“We zijn twee keer met een gehuurde camper naar Frankrijk geweest. Dat beviel ook erg goed. En we logeren weleens bij familie op de camping en nemen dan onze eigen kleine slaaptentjes mee.”

TestTour Emilia-Romagna_gezin
In Frankrijk met de gehuurde camper.

Waarom hebben jullie je aangemeld als testers voor de ACSI FreeLife TestTour?

“Nu de kinderen ouder worden en de Berenkuil ontgroeien, zijn we op zoek naar iets nieuws. Willen we in de toekomst lange afstanden gaan rijden met een caravan of kiezen we toch voor een camper? Daar zijn we nog niet helemaal uit. Tijdens de TestTour kunnen we ervaren hoe een lange reis met de caravan bevalt.”

Wat is voor jullie belangrijk aan een caravan?

“Wij vinden een praktische indeling met veel ruimte erg belangrijk. Wat slapen betreft hebben we het liefst vaste bedden die we niet elke avond om hoeven te bouwen.”

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood nieuw

Op zoek naar de nieuwste caravantests en kampeerinfo?

  • Lees alles in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts €10,-
  • Loopt automatisch af
Meer info

Hoe ziet jullie ideale dag eruit op kampeervakantie?

“We houden van avonturen, stadjes bezoeken, fietsen, vissen en wandelen in de bergen. Maar relaxen aan het zwembad of op het strand is natuurlijk ook heel fijn. En na afloop gezellig een spelletje doen voor de caravan.”

Naar welke bestemmingen gaan jullie het liefst?

“Toch wel waar de zon schijnt. Vorig jaar hebben we een rondreis in Noorwegen gemaakt. Minder zon, maar wel een toffe vakantie.”

Wat verwachten jullie van de TestTour?

“In Emilia-Romagna gaan we nieuwe plekken ontdekken, nieuwe mensen ontmoeten, lekker samen zijn en genieten van het weer en het Italiaanse eten. En vooral ervaren hoe het is om met een auto-caravan combinatie op pad te zijn. Kaylee en Jesse kijken vooral uit naar een dagje Mirabilandia, het grootste pretpark van Italië. Benieuwd of dat Disneyland Parijs van de troon kan stoten!”

Meer zien van de TestTour in Emilia-Romagna?

Alle video’s van de testteams en activiteiten vind je op ons YouTube-kanaal. Bekijk ook de kennismakingsvideo van de familie Landlust. 

 

Praat mee

Praat mee: Dit is het testteam Gezinskampeerders Emilia-Romagna 2023!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht