ACSI FreeLife

Menu

Sensatie in Emilia-Romagna

Logo ACSI FreeLife TestTourVoor gezinnen is er in Emilia-Romagna genoeg te beleven. Zo komen waaghalzen volop aan hun trekken in Mirabilandia. Wat vond testteam Landlust van het grootste pretpark van Italië?

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
TestTour Emilia-Romagna_Mirabilandia

Voor Kaylee en Jesse scoort Mirabilandia hoog op de lijst van hoogtepunten van de TestTour 2023 in Emilia-Romagna. Ze waren even daarvoor al in Disneyland Parijs, dat sindsdien veruit favoriet is bij de jonge kampeerders. Ook vader Christiaan is wel te porren voor een scheut adrenaline. Die is niet ver te zoeken in deze wereld vol ijzingwekkende achtbanen, waterattracties en het reuzenrad Eurowheel, dat al op kilometers afstand aan de horizon opdoemt.

TestTour Emilia-Romagna_Mirabilandia

VIP-gasten

Op deze warme zomerdag kiezen veel gezinnen sensatie boven een relaxt dagje stand of zwembad, zo blijkt bij de entree van het park. Maar eenmaal binnen verspreidt de massa zich soepel over alle attracties, die zich uitstrekken over 30 hectare. Als deelnemers aan de TestTour krijgt de familie Landlust het predicaat VIP en een flash pass, waarmee ze overal zo langs de rijen wachtenden mogen lopen.

TestTour Emilia-Romagna_Mirabilandia

Het pretpark – vlak bij Ravenna en vanaf vrijwel alle grote campings in de regio in maximaal een half uurtje bereikbaar – is opgedeeld in thema’s. Waan je in het Wilde Westen, griezel in een van de grootste spookhuizen in Europa, sta oog in oog met dinosauriërs in Dinoland, ervaar het legendarische Italiaanse motormerk Ducati en ontdek de Amerikaanse droom in het Route 66-gedeelte. Op de plattegrond zijn alle hoogtepunten zo gevonden. De achtbaan Katun, naar verluidt de snelste van Europa, zou bij veel achtbaankenners van heinde en verre hoog in de top tien staan.

Hoogtevrees is taboe

Hoogtevrees is hier een slechte raadgever, dus zorgt moeder Heidi af en toe liever met vaste voet aan de grond voor de foto’s. Maar voor de oudere thrill seeker is Mirabilandia ook zeker een paradijs, glundert Christiaan. “Voordat we kinderen hadden, gingen Heidi en ik al twee keer per jaar met bevriende stellen naar een pretpark.”

Gezin 9881

Na alle spanning en sensatie is het tijd om te relaxen bij het naastgelegen Mirabeach, een kunstmatig strand met waterglijbanen en zwembaden. Wat het allerleukste was? El Dorado Falls, vinden Kaylee en Jesse, een attractie die steil het water induikt en gegarandeerd een nat pak oplevert.

Meer informatie

Mirabilandia is geopend van april t/m september. In oktober staan de weekenden in het teken van Halloween, komen veel bezoekers met een camper naar het pretpark en verandert de parkeerplaats in een tijdelijke camping.
Aan te raden is om vooraf online toegangsbewijzen te reserveren, dat scheelt bijna de helft met aan de kassa. Toegangsprijzen (online): volwassenen en kinderen met een lengte tussen 100 en 140 cm: € 24,90, kinderen onder de 100 cm: gratis.

Regio vol familievermaak

De Adriatische Riviera in Emilia-Romagna heeft de grootste amusementsdichtheid van Europa met maar liefst elf (attractie)parken. Zo is er naast Mirabilandia voor jongere kinderen het pretpark Fiabilandia. Waterratten kunnen hun hart ophalen in de aquaparken Aquafan en Atlantica. En dan is er nog het Safaripark van Ravenna, Italy in Miniature, het Madurodam van Italië in Rimini, en het Aquarium in Cattolica.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar het laatste kampeernieuws?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu

Meer zien van de TestTour in Emilia-Romagna?

Alle video’s van de testteams en activiteiten vind je op ons YouTube-kanaal. Benieuwd naar de video over het bezoek aan attractiepark Mirabilandia? Deze bekijk je hier. Bekijk ook de kennismakingsvideo van de familie Landlust. 

 

Praat mee

Praat mee: Sensatie in Emilia-Romagna

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht