ACSI FreeLife

Menu

Advanced EBike: Trappen op toppers

Logo ACSI FreeLife TestTourEmilia-Romagna is perfect om te verkennen op een elektrische fiets. Actievelingen Eva en Mark mochten tijdens de TestTour twee toppers van Advanced EBike uitproberen. Hoe zijn de Tour Pro Wave en de Urban Easy Compact bevallen?

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
Advanced EBike

Een e-bike, eigenlijk moet Mark er niet zoveel van hebben. De wielrenner trapt het liefst op eigen kracht zijn racefiets vooruit, en dan ook nog bij voorkeur bergop. Maar voor een Advanced EBike, zeg maar de Mercedes onder de e-bikes, maakt hij graag een uitzondering. De tweewielers van Duitse makelij, sinds 2018 in Nederland te koop, worden niet voor niets overladen met onderscheidingen. Het model dat Mark mag proberen, de Tour Pro Wave, kwam afgelopen juni nog als ‘Beste uit de test’ bij de Consumentenbond.

30 jaar garantie

Alles is, zoals bij alle e-bikes van Advanced, afgestemd op het gebruiksgemak voor de fietser. De techniek, de hoogwaardige componenten, het design en het frame. Dat garandeert een aangenaam zitcomfort, heerlijke rijeigenschappen en een veilig, vertrouwd gevoel als je onderweg bent. Bij Advanced EBike staan ze voor 100 procent achter de kwaliteit van hun product. Je krijgt maar liefst 30 jaar garantie op het frame en 4 jaar garantie op de accu.

Advanced EBike

Duurzaam paradepaardje

Advanced EBikes zijn er voor elk type fietser. Bij kampeerders zijn vooral de Tour- en Trekkingmodellen populair, maar je kunt ook kiezen voor Comfort, Urban en Offroad. Het nieuwste paradepaardje is de Reco One, die duurzaam wordt geproduceerd. Zo heeft deze geavanceerde e-bike een frame van gerecycled kunststof.

Tour Pro Wave

De Tour Pro Wave is er in verschillende uitvoeringen, framematen en met ketting- of riemaandrijving. De in het frame geïntegreerde accu laat zich eenvoudig uitnemen. Het display is overzichtelijk en de krachtige Bosch-motor brengt je eenvoudig op snelheid. Met de 625 Wh accu rijd je tot wel 140 km!

Mark is op de route rond het meer van Comacchio onder de indruk van de Tour Pro Wave. “Hij zit heel comfortabel, ook als je, zoals ik, bijna twee meter lang bent. Zadel en stuur zijn heel eenvoudig te verstellen. Hij rijdt ook heel fijn over onverharde paden door de dikkere banden en goede vering. En hij heeft écht een opvallend lange accuduur. Na de tocht van zo’n veertig kilometer rond het meer zijn we ’s avonds nog naar het dorpje vlakbij de camping gefietst. Toen was de accu nog voor 60 procent vol.”

Advanced EBIke-Tour_Pro_Wave

Motor: Bosch Performance Line 75 Nm
Accu: Bosch PowerTube 500 Wh/Bosch PowerTube 625 Wh
Aandrijving: Ketting/riem
Prijs: vanaf € 3.899

Urban Easy Compact

Eva vergezelt Mark op de Urban Easy Compact, een compacte krachtpatser. Een ideale stadsfiets, maar met een actieradius tot 120 kilometer ook heel geschikt voor een wat langere toertocht of om op een grote camping even snel een boodschap of ijsje te halen. Door zijn formaat en kleine wielen is de e-bike heel makkelijk op te tillen en mee te nemen.

De fiets is voorzien van Speedlifter Twist pro, waarmee je het stuur eenvoudig in hoogte verstelt of 90 graden° draait (ook een optie bij de Tour Pro Wave). Heel handig voor in de camper of bij vervoer op een fietsdrager. Met de klikfunctie springt het stuur onmiddellijk weer in de originele positie.

Eva: “Het is een hele fijne fiets, wendbaar en licht. Hij heeft kleine wieltjes, maar als je erop zit merk je dat helemaal niet. Je zit gewoon hoog, wat heel prettig is met mijn lengte van 1.84.” Via een app kun je de fiets ook nog koppelen aan je smartphone en zo op afstand je favoriete instellingen kiezen. De Urban Easy Compact is flexibel, ruimtebesparend, krachtig en modern. “En hij neemt in de camper weinig ruimte in beslag. Het is echt een heel mooi en handig reisfietsje.”

AdvancedEBike_Urban_Easy_Compact

Motor: Bosch Performance CX 75 Nm
Accu: Bosch Powerpack 545 Wh
Aandrijving: Riem
Prijs: vanaf € 3.599

Keuzehulp

Wil je weten welke e-bike het best bij jou past? Gebruik dan de keuzehulp op advancedebike.nl. Je kunt de e-bikes ook testen in het Advanced EBike Experience Center in Venlo. Advanced EBike is te koop bij 240 dealers in Nederland en België.

Meer zien van de TestTour in Emilia-Romagna?

Lees alle artikelen over de Actievelingen op acsifreelife.nl. Of bekijk alle video’s van de testteams en activiteiten op ons YouTube-kanaal.

Praat mee

Praat mee: Advanced EBike: Trappen op toppers

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht