ACSI FreeLife

Menu

Kia Sportage Hybrid: stoere, handige trekauto

testtourLevensgenieters Eric en Inez toerden door Wallonië met een splinternieuwe trekauto, de Kia Sportage Hybrid. Aan ACSI FreeLife vertellen ze graag hoe zij terugkijken op het caravantrekken met deze Kia.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
TestTour 2022 Wallonië_Kia Sportage Hybrid_trekauto

Bij de eerste kennismaking waren de Levensgenieters meteen enthousiast: “Een indrukwekkend stoer design en ook vanbinnen erg mooi met een overzichtelijk ruim dashboard en fraaie stoelen. Het elektrisch verstellen van de stoelen gaat heel intuïtief met de knoppen aan de zijkant. En het is handig dat je de instellingen kunt koppelen aan een profiel, zodat je bij het wisselen van bestuurder meteen je eigen instellingen weer terug hebt.”

Kia Sportage Hybrid trekauto
De auto-caravancombinatie waarmee team Levensgenieters op reis ging.

 

Stoel Kia Sportage schuift automatisch naar achteren

Ook plezierig vinden ze dat bij het in- en uitstappen de stoel automatisch in de achterstand schuift. “Een andere fijne feature is de stoelkoeling, want die blaast in de warme zomer heerlijk koele lucht. De draaiknop voor de versnellingsbak is weer eens wat anders, maar de eerste kilometers elektrisch is het wennen aan de stilte in een hybride auto. Soms denk je de motor te moeten starten, maar de auto is dan al gewoon ‘aan’.”

Veel bagageruimte

De bagageruimte vinden Eric en Inez groot. “Met de banken plat kun je prima helpen bij een verhuizing. De ruimte onder de vloer is erg handig om losse spullen die je altijd wel hebt keurig op te bergen.”

Over de rijeigenschappen is ons testteam enthousiast. “De combinatie trekt vlot op en er is prima mee in te halen. De rijhulp om binnen de lijnen te blijven is soms wel duidelijk voelbaar. Heuvelop gaat dankzij de krachtige aandrijving ook prima.” Eric merkt wel op dat de motor bergop flink meer toeren gaat draaien, wat juist goed is voor de koeling en smering bij zware belasting.

Slimste vondst

Het testteam uit Markelo vindt dat er in de Kia Sportage Hybrid verschillende handige snufjes zitten. Maar de slimste vondst vinden Eric en Inez de achteruitkijkcamera in de buitenspiegel. “Zodra je de richtingaanwijzer aanzet, komt het camerabeeld op het dashboard. Met de caravan erachter kijkt de camera voor een groot deel langs de caravan. Dat is zo handig!”

Bekijk de video

Benieuwd wat Eric en Inez nog meer is opgevallen aan de Kia Sportage Hybrid? Vergeet dan zeker niet de bijbehorende video te bekijken die je hierboven kan aanklikken. Op ons YouTube-kanaal kun je alle video’s van de TestTour in Wallonië bekijken.

Praat mee

Praat mee: Kia Sportage Hybrid: stoere, handige trekauto

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht