ACSI FreeLife

Menu

Dit vonden de Levensgenieters van de TestTour in Wallonië

ACSI FreeLife TestTour logoVoor de TestTour 2022 in Wallonië ruilden Eric en Inez hun vertrouwde auto-caravancombinatie wat graag in voor een splinternieuwe combinatie. Met een Dethleffs Aero 470 EL achter de Kia Sportage Hybrid ontdekte het testteam Levensgenieters de veelzijdigheid van het Franstalige deel van België. Hoe beviel deze auto en caravan en wat vonden ze van de regio?

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
TestTour 2022 Wallonië_Levensgenieters Eric en Inez

“Ik vond deze TestTour heel leuk en verrassend”, blikt Eric terug. “Wallonië kende ik nog niet zoals ik het nu ken. Het is een uitstekend gebied voor een bon vivant om op vakantie te gaan. Het was een hele leuke ervaring om op pad te gaan met een nieuwe Kia en een nieuwe caravan. Er zitten een aantal leuke veiligheidsfeatures in deze Kia Sportage zoals de dodehoekcamera. En natuurlijk het afstand kunnen bedienen van de auto.”

Testcaravan Dethleffs Aero en Wallonië

“De caravan is heel goed bevallen”, vindt Inez. “De Dethleffs Aero heeft een prima bed en veel kastruimte. Twee enkele bedden waarvan je één bed kunt maken is juist wel heel praktisch. “Wat ons het meeste is bijgebleven is toch hoe prachtig Wallonië is. Heel veel bossen, heuvels, water en ook nog leuke plaatsen. Wallonië heeft alle ingrediënten voor een hele leuke vakantie.”

Stedentrip Luik

Het eerste ingrediënt van de TestTour was een bezoek aan de gelijknamige hoofdstad. Bij hoge uitzondering mocht het echtpaar op de fiets voor hun Tour de Liège. Hun eerste kennismaking zal hen nog lang bijblijven. Terwijl de caravananners uit Markelo de trein uitstappen, kijken ze uit op een tientallen meters hoog glazen gebouw.

Na het futurisme van station Guillemins duiken Eric en Inez in het rijke verleden van de stad. Ze brengen een bezoek aan historische gebouwen als het Paleis van de Prinsbisschoppen en steken de Maas over om vervolgens langs het kanaal Luik-Maastricht de rust tegemoet te trappen.

Kasteel Reinhardstein

De volgende dag staat er een bezoek aan kasteel Reinhardstein op de planning. Alleen de ligging – midden in de bossen – maakt dit gebouw al de moeite van het bezoek waard. Binnenin loop je het ene na het andere overblijfsel uit de tijd dat dit kasteel nog werd bewoond tegen het lijf. Na het kasteelbezoek stappen Eric en Inez in een elektrisch bootje voor een geruisloos tochtje over het meer van Robertville.

Bierproeverij

De TestTour wordt afgesloten met een wandeling én bierproeverij. Deze wandeling leidt Eric en Inez naar hét uitzichtpunt van Wallonië: Rocher de Falize. Na deze inspanning wacht boven op de heuvels rondom Malmedy een rondleiding en proeverij bij brasserie Bellevaux. Bij deze kleinschalige brouwerij kan je volop proeven van diverse bieren, van wit tot blond en van IPA tot triple.

Meer zien van de TestTour in Wallonië? Bekijk alle video’s op ons YouTube-kanaal.

Praat mee

Praat mee: Dit vonden de Levensgenieters van de TestTour in Wallonië

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht