ACSI FreeLife

Menu

Van caravan naar tent, verknocht aan De Waard

Van tent naar caravan. Dat is onder kampeerders meestal de logische volgorde. Bij Gerrit (63) en Willy (62) Haas uit Heerde ging dat precies andersom. Door een toeval kwamen zij in 2004 in aanraking met de tenten van De Waard. Sindsdien zijn ze helemaal om.

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
De Waard_familie Haas_Gerrit

Kamperen zit er bij Gerrit en Willy van jongs af aan in. Samen met hun zonen Arnoud (33) en Erwin (35) begonnen ze in de tent en kwamen ze via de vouwwagen uit bij de caravan. Tot zoverre klinkt dit verhaal als dat van de doorsnee kampeerder.

‘Zijn nu eenmaal beetje tegendraads’

In 2004 krijgt Erwin een weekendbaantje bij De Waard. Gerrit: “Via Erwin kwamen we al snel in contact met de De Waard-tenten en kregen we inzicht in het hele productieproces. Daarvoor kenden we het product nauwelijks, terwijl het bedrijf is gevestigd in ons dorp (Heerde). Erwins enthousiasme voor De Waard sloeg direct over op Willy en mij. De Stormvogel (een vierpersoons noktent red.) was op dat moment net in de aanbieding. We hebben ‘m meteen gekocht en onze Caravelair-caravan verkocht. (Lachend): We zijn nu eenmaal een beetje tegendraads.”

De Waard_familie Haas_Stormvogel

‘De Waard, dit is het’

Tijdens hun eerste kampeervakantie met de Stormvogel duurde het niet lang voordat Gerrit en Willy om waren. Willy: “We gingen de eerste avond buiten koken en beseften direct dat dit voor ons het echte kamperen is. De vouwwagen ging nog wel maar de caravan benauwde ons. In een caravan ben je nog best veel binnen. In een tent heb je meer kampeerbeleving en ben je eigenlijk altijd buiten. Als het regent of het wat kouder is, zit iedereen in zijn caravan of camper terwijl wij lekker buiten onder de luifel zitten. Je schuift de tent in de auto en klaar. Je hebt geen zware trekauto nodig.

Ingespeeld duo

Oké, het opzetten van een De Waard-tent kost wat tijd maar daar word je al snel handig in. Door de jaren heen zijn we aardig op elkaar ingespeeld en lukt het ons om de tent binnen twintig minuten op te zetten. Gerrit spant de tent af en ik richt hem in. Overdag kan het er vrij heet in worden, maar de tent acclimatiseert heel goed. Dankzij de ventilatie onder de vleugel koelt-ie aan het einde van een hete zomerdag snel weer af.”

Lees verder in ACSI FreeLife 3-2020

Jammer hè dat het verhaal hier stopt. In ACSI FreeLife 3-2020 die op 31 maart bij de abonnees op de deurmat ploft, lees je het hele verhaal over de De Waard-kampeerders. Nog geen abonnee maar wil je de rest van het verhaal niet missen? Bestel hieronder dan het nieuwste nummer van ACSI FreeLife.

Bestel magazine

Praat mee

  1. w

    ik heb twee verschillende De Waard tenten en ik wil ook geen andere tent meer !

    Reageer
    0
    0

Praat mee: Van caravan naar tent, verknocht aan De Waard

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht