ACSI FreeLife

Menu

3Dog tenttrailer getest – deel 2

ACSI FreeLife heeft de 3Dog Traildog tenttrailer getest en doet verslag in twee delen. Het eerste deel kan je hier lezen.Getest door ACSI FreeLife

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
3dog

3Dog: Tenttrailer vol kwaliteit

Behalve de multifunctionele aanhanger en het uitstekende bed, is zeker ook het op en top duurzame tentzeil een grote troef, dat bestand is tegen weer en wind en zelfs probleemloos drie dagen overleeft als je het vochtig inklapt. Ook van hoge kwaliteit zijn het muggengaas achter elk venster, de vuilemmer met haak tegen de achterwand en de stalen tentstokken die voor de eeuwigheid lijken te zijn gemaakt.

Dit alles kost wat, maar dan heb je ook wat. Tien jaar garantie bijvoorbeeld, en een tenttrailer die volledig met de hand is gemaakt. Zelfs het naaiwerk gebeurt in de fabriek in Hamburg.

Verlichting en verwarming

Verlichting moet je zelf regelen, want vaste lichtbronnen zijn er in de 3Dog Traildog niet, overigens net zomin als verwarmingselementen. Wel zijn er vrij te plaatsen stangetjes die aan de tentstokken worden geklemd en waaraan je campinglampen of bijvoorbeeld een bouwlamp kunt ophangen. Stroom wordt geleverd door de kabeltrommel, waar we ook onze compressorkoelbox aan hebben aangesloten.

Keukenmodule

’s Zomers vindt het leven meer buiten dan binnen plaats. Twee luifels, via een rits verbonden met het tentzeil, creëren voldoende schaduw. Alle benodigde onderdelen zoals stangen, lijnen en haringen zitten er netjes in een zak bij. De luifels en ruimteverdeler hebben hun eigen hoes.

De zonneluifel valt over de keukenhoek (samen € 750) met gootsteen, gasstel, watervoorziening en uitklapbaar aanrecht, die aan de stevige zwenkdeur wordt gehaakt. De drukwaterpomp wordt door batterijen gevoed en is zo sterk dat water niet alleen uit de 40 liter-tank onder de bodem kan worden gepompt, maar ook uit open water. Het tweepits gasstel met elektrische ontsteking is aangesloten op een gewone 2,75 kilogram Campingaz-fles.

Oordeel

De 3Dog Traildog, zo staat na onze gezinsvakantie vast, is een geweldige tenttrailer. Als je van tentkamperen houdt maar niet van het tijdrovende opzetten en afbreken, dan ben je hier aan het juiste adres. Bovendien laat de kleine aanhanger zich ook makkelijk naar lastige plekjes manoeuvreren. Er is zelfs een offroadversie beschikbaar.

Enige minpunt is het fikse prijskaartje. Maar daar heb je dan wel een uiterst betrouwbare tenttrailer voor, die ongeacht het weer garant staat voor een optimale kampeerervaring.

© 2013 MPS
Tekst: Ingo Wagner
Foto: Uli Regenscheit, Ingo Wagner

 

Praat mee

Praat mee: 3Dog tenttrailer getest - deel 2

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht