ACSI FreeLife

Menu

3Dog tenttrailer getest – deel 1

Als je voor het eerst met een tenttrailer op vakantie gaat, staat je een toffe ervaring met nieuwe indrukken te wachten. Hoe ervaren wij de 3Dog TraildogGetest door ACSI FreeLife tenttrailer?

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
3dog

Signalement

3Dog Traildog staat als een huis

Voor de tweede keer ben ik een tikkeltje nerveus. De eerste keer was toen de verkoopassistent van de kampeerwinkel me inwijdde in het strenge ritueel van het vouwen en dichtklappen van het tentdoek, bijna alsof de wereld vergaat als de plooi net een centimeter meer naar links zit dan in de handleiding staat aangegeven.

Nu, na vele honderden – probleemloze – kilometers, schiet ik opnieuw lichtelijk in de stress door de donkere wolken die zich pal boven onze inmiddels uitgeklapte 3Dog tenttrailer samenpakken. De bui slaat hard en meedogenloos neer, maar wie schetst mijn verbazing: de tent schudt en piept wat, maar verder gebeurt er niets. Terwijl de keiharde Kroatische grond ons slechts toestond een handjevol van de talrijke meegeleverde haringen de grond in te slaan.

Ruimte

Met een beetje oefening duurt het ongeveer zeven minuten om de 3Dog tenttrailer (basisprijs € 8950) uit te klappen. Resteren nog de haringen, lijnen en zonneluifel (€ 360), de grote en daardoor niet altijd bruikbare aanbouwtent (€ 3570) en ruimteverdeler (€ 380).

Deze laatste wordt tussen de ingang en de hoofdtent gespannen en zondert zo een deel van de tent van het slaapgedeelte af – in ons geval om een kinderkamer te creëren met luchtbedden en dekens.

Ook als aanhanger te gebruiken

Heel wat chiquer is het grootste bed, dat 200 bij 180 centimeter groot is, voorzien van koudschuimmatras en vering (samen € 550) en gemonteerd op een stevige plaat. Die kan trouwens samen met de onderplaat van de aanhanger worden getild, waardoor je onderweg via een serviceluik makkelijk bij de bergruimte van de aanhanger kunt – en waardoor de aanhanger ook te gebruiken is voor het vervoer van allerlei spullen.

Mocht iemand vragen waarom je zo’n dure tenttrailer gebruikt, terwijl je voor nog geen fractie van dat bedrag ook al een stoffen paleisje hebt, dan geven dus vooral het bed en de multifunctionele aanhanger de doorslag.

Meer redenen waarom je voor de 3Dog Traildog zou moeten kiezen? Volgende week vertellen we je meer over deze high-end tenttrailer.

© 2013 MPS
Tekst: Ingo Wagner
Foto: Uli Regenscheit, Ingo Wagner

Praat mee

Praat mee: 3Dog tenttrailer getest - deel 1

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht