ACSI FreeLife

Menu

Zwevende tent: de Stingray

Geen last meer van beestjes op de grond, vochtige slaapzakken en een ongelijke staanplaats. Er is nu een nieuwe manier om vanuit een ander perspectief van het buitenleven te genieten. Het bedrijf Tentsile heeft met de Stingray een tent ontwikkeld om kamperen letterlijk naar een nieuwe hoogte te brengen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
2
2
ReactiesPraat mee

ACSI FreeLife werd nieuwsgierig naar dit concept en ziet wel toekomst in kamperen zwevend tussen de bomen.

Creëer je eigen boomhut met de Stingray

Een zwevende tent. Kan dat? Volgens het bedrijf Tentsile wel. Zij hebben een nieuw type tent ontwikkeld genaamd de Stingray. Het bijzondere aan de Stingray is het feit dat je de tent in de lucht opstelt. Het enige dat je nodig hebt zijn drie bomen. De drie bijgeleverde spanbanden worden over de boomtakken geworpen en aan riemen vastgemaakt rond de boom op heuphoogte. Zo kan de tent heel makkelijk verhoogd worden. Tentsile adviseert om tot maximaal 2 meter te verhogen om nog makkelijk de tent in te komen.

Specificaties

De tent is gemaakt voor drie tot vier personen met hun uitrusting. Alle onderdelen van de Stingray hebben een minimale breukbelasting van maar liefst 2,5 ton. De tent heeft een polyester buitentent en is geschikt voor de zomer, herfst en voorjaar. Het geheel weegt slechts 6 kg en de tent kan binnen vijf minuten tussen de bomen hangen. De gecreëerde spanning tussen de bomen trekt de vloer en het dak strak. De tent is te bereiken door een opvouwbare touwladder, die vanuit het midden van de tent naar beneden valt.

Aanschaf

Enthousiast geworden en wil je binnenkort ook je eigen zwevende tent aanschaffen? Bij fabrikant Tentsile  zijn ze te koop. Omdat het een vrij nieuw product is, tast je nu nog wel even wat dieper in de buidel. Een Stingray tent kost € 1030, maar voor dat bedrag slaap je in het vervolg wel hoog en droog. Informeer trouwens voor gebruik wel even bij de campingeigenaar of het kan en mag op de camping. Ben je sowieso meer een wildkampeerder, dan is deze tent in ieder geval uitermate geschikt.

Praat mee

 1. GW
  Gerard Willemse

  Een leuk idee, maar welke camping heeft 3 bomen beschikbaar om dit te realiseren? Tot nu toe worden ze al boos als je er een waslijn aan bevestigd!

  Met vriendelijke groeten, Gerard Willemse.

  Reageer
  0
  0
  1. A

   Helemaal eens met Gerard Willemse.
   M.Vr.Gr.

   Reageer
   0
   0

Praat mee: Zwevende tent: de Stingray

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation