ACSI FreeLife

Menu

Campooz onthult nieuwe vouwwagen: Red Ruby

Red Ruby. Dat is de naam van de nieuwe vouwwagen van Campooz Tenttrailers. Het nieuwe model is een langslaper. Dit betekent dat je het bed instapt via een trapje aan het voeteneind.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Campooz Red Ruby
Campooz Red Ruby

Dat maakt deze nieuwe vouwwagen groot genoeg voor maximaal zes kampeerders. De basis van de Red Ruby is van Duitse makelij, die ook voor de andere drie modellen van Campooz wordt gebruikt. De tent is gemaakt van hoogwaardig 100 procent katoenen TenCate-doek (KD 24/38).

Royale bedden

De grootste slaapcabine bovenop de trailer is met 220 x 170 centimeter erg royaal. Omdat de wanden schuin naar buiten lopen, ontstaat er een  bijzonder ruimtelijk effect. Aan beide zijden van de master bedroom vind je dan nog een ruime slaapcabine van 220 x 160 centimeter.

Afmetingen en gewicht

De Red Ruby heeft een leefruimte van 230 bij 490 centimeter. De totale oppervlakte (exclusief luifel) is 450 bij 490 centimeter. Met aanritsbare luifel erbij wordt de tenttrailer nog eens 2 meter langer. De nieuwkomer is minimaal 190 en maximaal 240 centimeter hoog. De Red Ruby weegt leeg 270 kilogram en mag worden tot beladen tot maximaal 480 kilogram.

Vouwwagen klapt kruislings open

De ontwerper van dit model heeft zich voor dit model laten inspireren door de vorm van bedoeïententen. “De vorm was meteen ook de grootste uitdaging. Dat is gelukt door de tent kruislings open te laten klappen. Dan zie je snel dat het een bijzondere tenttrailer is”, vertelt ontwerper Gert IJszenga in een persbericht.

Campooz Red Ruby

Verkrijgbaarheid en prijs

Deze nieuwe vouwwagen werd donderdagavond 1 april onthuld tijdens een liveshow op Facebook. De Red Ruby is al vanaf dit paasweekend vanaf € 11.900 verkrijgbaar bij de dealers. Je kan deze tenttrailer uitbreiden met een zonneluifel (€ 895) + zijwanden (€ 195) en een organizer (€ 135).

Campooz

Campooz Tenttrailers is een jong Nederlands kampeermerk dat in 2015 is gestart. Kenmerkend voor Campooz zijn de avontuurlijke uitstraling en een eigenwijze benadering van kamperen. De tenttrailers kenmerken zich door kwaliteit, gemak en comfort. Naast tenttrailers bestaat het assortiment uit caravanluifels en kampeeraccessoires. Later dit voorjaar introduceert Campooz onder de naam Rebel Outdoor een lijn accessoires voor op de camping en in de tuin.

Special over vouwwagens

Wil je meer weten over kamperen met een vouwwagen? Dan mag je onze special over tenten en vouwwagens in ACSI FreeLife 1-2021 zeker niet missen.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Campooz onthult nieuwe vouwwagen: Red Ruby

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht