ACSI FreeLife

Menu

Interlaken: turen naar Alpentoppen en afdalen met de step

testtourRoland, Daniëlle, Joep en Pim vermaken zich kostelijk in en rondom Interlaken. Met talloze mountainbike-, hike- en watersportopties vormt de regio tussen de meren van Thun en Brienz een droombestemming voor de sportieve familie uit Naaldwijk. Dit keer razen ze de Niederhorn af op een trottibike (step).

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Gezinskampeerders_trottibike_ACSI FreeLife TestTour Berner Oberland_Interlaken
Gezinskampeerders_trottibike_ACSI FreeLife TestTour Berner Oberland_Interlaken
Gezinskampeerders_trottibike_ACSI FreeLife TestTour Berner Oberland_Interlaken
Campings Lazy Rancho_Gezinskampeerders_trottibike_ACSI FreeLife TestTour Berner Oberland_Interlaken

Daniëlle kan er maar niet over uit: “Ongelofelijk, wat is dit prachtig! Die besneeuwde toppen ken ik alleen vanuit het vliegtuig, maar dit is nog veel mooier. Bijna onwerkelijk.” Vanochtend is de familie Loykens vanuit Beatenberg omhoog gegondeld naar de Niederhorn waar ze ogen tekort komen.

360 graden panorama

Vanaf deze 1.950 meter hoge top heb je een 360 graden panorama op het Justisdal en de eeuwige sneeuw van Alpenreuzen als de Jungfrau en de Eiger. Daniëlle en Roland snelwandelen van het ene naar het andere uitzichtpunt. “Kijk Ro, daar heb je volgens mij de Jungfrau”, roept Daniëlle naar Roland. Die kijkt honderd meter verderop de andere kant op en spot daar een roofvogel. “Volgens mij is dat een arend.”

Gezinskampeerders_trottibike_ACSI FreeLife TestTour Berner Oberland_Interlaken

‘Gaaf zeg, zo’n step’

Na de levende landschapsschilderijen stappen ze terug in de gondel richting het middenstation Vorsass. Hier wacht de familie een nieuw avontuur: met een step de berg af. Voor de jonge durfals Joep en Pim is het de eerste keer, maar dat is niet te merken. Helm op, voetjes op de step en gaan met die banaan. “Gaaf zeg”, roept Pim na de eerste bocht met een brede grijns. “Dit gaat harder dan ik dacht.”

Fotostop

Onderweg naar beneden valt het niet mee om je ogen op de weg te houden. De vergezichten en het helikopteruitzicht op het meer van Thun schreeuwen iedere honderd meter om een fotostop. Terug beneden hebben de gezinskampeerders kramp in hun vingers van het remmen. Dat weerhoudt ze er niet van om nogmaals met de kabelbaan omhoog te gaan. Na de Rocky’s Run van vanochtend pakken ze nu de Happy’s Trail naar beneden. “Deze afdaling is nóg langer en hierbij ga je ook een gedeelte onverhard”, vertelt Daniëlle opgewonden met grote ogen en rode wangen.

Lees en kijk verder

Wil je meer weten over deze afdaling en de talloze mogelijkheden in de Interlaken Regio? Zorg dan dat je in bezit  bent van ACSI FreeLife 8-2021, waarin je vanaf pagina 44 het complete artikel kunt lezen. En vergeet vooral ook niet de andere foto’s te bekijken die je boven in dit artikel tegenkomt door op het pijltje naar rechts te klikken.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Interlaken: turen naar Alpentoppen en afdalen met de step

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht