ACSI FreeLife

Menu

Actievelingen gaan terug in de tijd in de Jungfrau Regio

testtourVoor een wandeling in de Jungfrau Regio mag je de Aarekloof iets buiten Meiringen niet overslaan. Vergaap je net als Theo en Antoinette aan het wilde water van de Aare en de steile rotswanden in het Haslital.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Headerfoto actievelingen Aareschlucht

Het Haslital ligt in het oosten van het Berner Oberland en strekt zich uit van de Grimselpas tot aan het meer van Brienz. De lagere vallei van het Haslital wordt door een rotsrichel (‘Kirchet’) gescheiden van de hogere vallei.

In duizenden jaren heeft de Aare in deze kalkrotsen een diepe kloof uitgesleten. Tussen Meiringen en Innertkirchen is de Aareschlucht bijna tweehonderd meter diep. Om dit natuurgeweld voor iedereen toegankelijk te maken, is meer dan 130 jaar geleden al een wandelpad aangelegd met vlonders en tunnels. Dit pad voert door de kloof. De doorgangen zijn op sommige plekken erg nauw; op het smalste punt nauwelijks een meter breed.

Pas op je nek

Voor Theo en Antoinette, ervaren Zwitserland-gangers, is de Aareschlucht geen onbekend terrein. Antoinette: “Toen onze kinderen nog klein waren, zijn we hier al eens geweest. Dat is al wel twintig jaar geleden. Heel leuk om hier weer eens terug te zijn, want ik weet nog dat het heel indrukwekkend was.”

Aareschlucht wandeling

Voor de wandelfanaten is het even wennen. Normaal gesproken pakken Theo en Antoinette de kabelbaan om het weidse berglandschap in te trekken. Tijdens deze wandeling in de kleine ruimte is het juist om de zoveel meter bukken geblazen, zodat je je hoofd niet stoot aan de rotsen. Je nekspieren krijgen ook heel wat te verduren, merkt Theo al na een paar honderd meter.

“Ik blijf maar omhoogkijken naar die steile rotswanden.” De camera van zijn telefoon maakt overuren, van boven naar beneden en van links naar rechts. Het ene moment ben je gehypnotiseerd door het kabaal van het wilde water, het andere moment hoor je ergens boven je een vogel ritmisch tjilpen.

Nog meer Aareschlucht en TestTour

Nieuwsgierig naar het vervolg van Theo en Antoinettes wandeltrip door de kleine ruimtes van de Aareschlucht? In ACSI FreeLife 3-2022 vind je het hele artikel én lees je alles over de ervaringen en belevenissen van team Actievelingen.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Actievelingen gaan terug in de tijd in de Jungfrau Regio

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht