ACSI FreeLife

Menu

Het Zweedse eiland Öland

Het eiland Öland, voor de oostkust van Zweden, is een populaire vakantiebestemming. Öland heeft de meeste zonne-uren van heel Zweden. Er wordt beweerd dat dit zonne-eiland eigenlijk een verzonken bergrug is, maar tegenwoordig is het een echt vakantieparadijs. Zandstrand, zon, water en windmolens kenmerken het eiland. Öland heeft pittoreske uitzichten, vriendelijke mensen en diverse culturele bezienswaardigheden. ACSI FreeLife bezocht een aantal campings op Öland.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
Foto Oland

Campings op Öland

Öland is 136 kilometere lang, maar slechts 16 kilometer breed. Het eiland is te bereiken via de zes kilometer lange Ölandbrug vanaf de oude vestingstad Kalmar. Er zijn 29 campings; voor ieder wat wils! Camping Boda Sand is de grootste camping in Zweden. Dit megacomplex biedt u een fijn zwembad, twee sauna’s en ook voor de kinderen is er op deze camping veel te beleven. Er zijn ook voldoende rustige en gemoedelijke campings op Öland. Een aantal campings zijn op loopafstand van het strand.

Uitstapjes op Öland

Op Öland vermengen cultuur- en natuurlandschap zich. Interessante uitjes, bezienswaardigheden en natuurschoon zijn niet ver van elkaar verwijderd. Een aantal bezienswaardigheden zijn slot Kalmar, de buurtschap Byxxellkrok en de twee vuurtorens ‘Lange Erik’ en ‘Lange Jan’. Vanuit deze twee vuurtorens heeft u een prachtig uitzicht.
De stad Borgholm is ook een bezoek waard tijdens uw vakantie in Öland. Deze metropool van het eiland, heeft slechts 3000 inwoners, maar biedt met de voetgangerszone en jachthaven de sfeer van een grote stad.

Wilt u genieten van zon, schitterende stranden en schoon water? Dan is Öland een aanrader!

Lees het hele artikel in het eerste nummer van ACSI FreeLife magazine.

Praat mee

 1. JR
  John Roumans

  Ook het slot Borgsom en de vlakbij gelegen koninklijke vakantie villa met prachtige tuin zijn een bezoek meer dan waard.

  Reageer
  0
  0
  1. J

   Moet zijn slot Borgholm!

   Reageer
   0
   0

Praat mee: Het Zweedse eiland Öland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht