ACSI FreeLife

Menu

Schilderen aan het strand

Schilderen strandGezinskampeerders Harald, Dianne en Duuc zijn toe aan een dagje zon, zee en strand. Badplaats Pineda de Mar is helemaal gericht op zonaanbiddende families. Er is zelfs een Baby Center waar kinderen kunnen lezen, tekenen en schilderen. Een perfecte plek dus voor het gezin om te ontdekken!

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Schilderen strand
Schilderen strand
Schilderen strand
Schilderen strand

Als Harald, Dianne en Duuc vroeg in de morgen in Pineda de Mar arriveren, vinden ze nog gemakkelijk een parkeerplaats voor hun Fiat langs de Passeig Marítim, de hoofdweg langs het strand. “Het kost helemaal niets om er te parkeren”, vertelt Harald met enige verbazing.

Aan die hoofdweg, die vol ligt met hotels, kun je nog niet zien dat er zich achter het spoor een prachtig strand uitstrekt. Dit wordt pas zichtbaar als je onder de tunnel doorloopt en aan de andere kant de trap opgaat. Een nette boulevard vol tropische palmbomen met daarachter een zandstrand vol vrolijk gekleurde ligbedjes, parasols en badgasten. Een fraai tafereel.

Lekker Hollands

Tegenover de strandtent, waar Spaanse muziekklanken uitkomen, ligt het zogenaamde Baby Center. Een houten blokhut met overdekte patio waar kinderen van 0 tot 6 jaar naar hartenlust kunnen spelen. “Deze service is een initiatief van de gemeente”, vertelt Alba. Ze is opgegroeid in Pineda de Mar met een Nederlandse vader en Catalaanse moeder. “Ik spreek altijd Nederlands met mijn vader, maar heb het ook geleerd door veel te lezen en televisie te kijken.” Voor Harald, Dianne en Duuc is het wel fijn dat ze in het Nederlands met haar kunnen kletsen, ook al kunnen ze met Engels ook prima uit de voeten.

Duuc Picasso

De kleine ontdekkingsreiziger mag zich uitleven met verf. Terwijl papa en mama toekijken maakt hij een mooi schilderij. “Duuc vermaakt zich prima”, vertelt Dianne. “Alleen is het voor hem wel lastig om zich lang te concentreren op één activiteit”, vult Harald aan. Het duurt dan ook niet lang voordat hij het schilderen opgeeft en begint met klauteren in de speeltoestellen naast het Baby Center. “We hebben wel een soort animatieprogramma hier, maar het maakt niet uit hoe laat kinderen binnen komen lopen. Ze mogen altijd schilderen, een ketting maken van pasta of dieren knutselen van papier. Maar de ouders kunnen hun kindje hier ook verschonen of een flesje opwarmen”, vertelt Alba.

Treintje komt zo

Het Baby Center is tegelijkertijd een informatiepunt voor toeristen. Alba tipt het gezin om zich door het toeristentreintje rond te laten rijden door Pineda de Mar. De verwachtingen van Harald en Dianne zijn hooggespannen, maar de rit valt een beetje tegen. Behalve alle grote hotels en campings worden er geen highlights aangedaan en er wordt geen uitleg gegeven. Maar voor Duuc is het rijden alleen al een groot avontuur. “Toet, toet”, roept hij steeds tijdens de rit. En als de chauffeur van de trein hem ook nog verrast met een speeltje en een lolly is het avontuur helemaal compleet.

Genieten van de Catalaanse keuken

Nieuwsgierig naar de Catalaanse keuken stappen Harald, Dianne en Duuc uit vlak bij het familierestaurant Can Formiga. Hier staat de derde generatie van de familie achter het fornuis en serveren ze typisch Catalaanse gerechten. Zoals een gezouten fruitsalade, mosselen gekookt in bouillon van knoflook, gebakken varkenswang en gebakken heekfilet. Na de lunch is een duik in de zee het enige wat nog ontbreekt aan deze Catalaanse stranddag.

TestTour-abonnement

Wil je niets missen van de TestTour door Catalonië? Volg dan zeker onze Facebookpagina. En als je graag alle reiservaringen en tests op je gemak terugleest, is het TestTour-abonnement een echte aanrader. Bestel nu en je krijgt er zelfs een gratis campingkookboek bij!

 

Praat mee

Praat mee: Schilderen aan het strand

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht