ACSI FreeLife

Menu

Een driedubbele portie pret

ACSI FreeLife TestTour 2018Aan de zonnige Costa Daurada is ontzettend veel te doen voor jonge gezinnen. Naast prachtige campings heb je aan deze kust ook een ruime keuze aan leuke uitstapjes met kleine kinderen. Het grote attractiepark PortAventura, gelegen aan de rand van Salou, mag niet ontbreken tijdens het verblijf van de gezinskampeerders in dit gebied.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
PortAventura Salou
PortAventura Salou

Vanaf Playa Montroig Camping Resort, de camping waar de familie kampeert, staan we binnen twintig minuten voor de poorten van het enorme themapark. De extreem hoge achtbaan van het aangrenzende Ferrari Land is al van kilometers ver te zien. PortAventura is een begrip in deze regio en opende haar deuren al in 1995. “De Efteling is er niks bij”, zegt Harald als hij de plattegrond bekijkt.

Wereldreis in een dag

“We moeten sowieso nog een keer terug”, zegt Dianne opgetogen als ze net voorbij de ingang is. “Ik weet gewoon niet waar ik moet kijken. We gaan het ook aan vrienden aanraden die helemaal fan van pretparken zijn. Het is zo gigantisch groot en mooi.” Met een oppervlakte van inmiddels 115 hectare, kun je je wel voorstellen dat je hier moeiteloos een aantal dagen kunt doorbrengen.

Het park is verdeeld in verschillende thema’s, zoals Far West, Mexico, China, Polynesia en Angkor, waar je je even in een compleet ander werelddeel waant. Als je PortAventura bezoekt, is een van de eerste dingen die je opvalt: de keurig verzorgde tuinen met mooie bomen, planten en beelden. Alleen een wandeling door het park is daarom al meer dan de moeite waard.

Sesamstraat op vakantie

Vanwege de jonge leeftijd van hun zoon maken de enthousiaste ouders direct de juiste beslissing. “We gaan naar Sesamo Aventura, een onderdeel van het park in Sesamstraat-stijl. Duuc is niet meer te houden als hij de eerste beelden van de bekende personages ziet en rent vooruit. “Ernie, Ernie”, roept hij lachend. De eerste attractie, een rondje in de Elmo-trein is dan ook een daverend succes.

Voordat de show in het Sesamstraat-theater van start gaat, stapt Duuc heel stoer in de nabijgelegen draken-draaimolen. De kleine kampeerder maakt een ritje zonder handen en schatert het uit van plezier. Tijdens de lunch kijkt het hele gezin aandachtig naar de leuke show. Duuc herkent zijn vriendjes gelijk van televisie en het maakt hem niets uit dat hij het verhaal niet kan verstaan. Hij klapt en danst gewoon lekker mee!

Een droomuitje

Harald: “Weet je wat me opvalt? Ondanks de grote hoeveelheid bezoekers heb je helemaal niet de indruk dat het druk is in het park. Dat is wel heel fijn.” Voordat het tijd is voor een middagslaapje in de caravan, stappen we nog in de oude locomotief die ons naar het Wilde Westen brengt.

Nog een laatste rondje met papa in de mallemolen als afsluiting, maar daar neemt Duuc geen genoegen mee. Hij wil hier blijven wonen. Dat zegt genoeg; het is een zeer geslaagd uitje geweest. Wel met enorm veel indrukken, want zodra de Fiat Tipo de parkeerplaats verlaat, is Duuc al in dromenland.

Een avontuur voor jong en oud

Krijg je ook zin om naar dit pretparkparadijs af te reizen? Weet dan dat je een bezoek aan het attractiepark eenvoudig kunt combineren met het spectaculaire waterpark PortAventura Caribe. Er zijn interessante combikaarten te koop. Maar er is meer.

Echte daredevils gaan natuurlijk ook een kijkje nemen in Ferrari Land, dat pal naast PortAventura ligt. Dat is een nieuw themapark dat in 2017 is geopend en helemaal in het teken staat van het sportautomerk. Het is echter niet voor iedereen weggelegd, want je moet wel lef hebben om in de Red Force te stappen. Dat is de snelste achtbaan in Europa (met snelheden tot 180 kilometer per uur!), die je maar liefst 112 meter verticaal de lucht inschiet.

TestTour-abonnement

Wil je niets missen van de TestTour door Catalonië? Volg dan zeker onze Facebookpagina. En als je graag alle reiservaringen en tests op je gemak terugleest, is het TestTour-abonnement een echte aanrader. Bestel nu en je krijgt er zelfs een gratis campingkookboek bij!

Praat mee

Praat mee: Een driedubbele portie pret

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht