ACSI FreeLife

Menu

Cambrils: zon, zee, strand en vis!

Kennismaken CataloniëCambrils (provincie Tarragona) is een bekende naam voor iedereen die wel eens naar Catalonië afreist. De badplaats is geliefd onder zonaanbidders, maar heeft meer te bieden dan alleen zon en stranden. Zo ligt er een levendige vissershaven vol met boten, een fraai tafereel. Wie vroeg wakker is, kan de vissers aan wal hun werk zien uitoefenen. En wat je al wist, wordt hier nog eens bevestigd: de vis die jij in Cambrils op je bordje krijgt, is verser dan vers. Welkom in de culinaire hoofdstad van de Costa Daurada …

Auteur
Jeroen Timmermans
Datum
ReactiesReageer
Cambrils
Cambrils

Het leven van een visser

In de vroege ochtend vertrekken de vissers richting zee om hun ‘brood’ bij elkaar te vangen. Rond vijf uur in de middag komen de meeste vissers weer terug en verkopen ze de vis op de kade aan restauranthouders en andere belangstellenden. Deze eeuwenoude traditie kun je nog steeds elke dag (behalve zondag) aanschouwen, bijvoorbeeld vanaf een terrasje aan de Passeig de les Palmeres, de boulevard van Cambrils.

Liever zelf het water op? Dat kan! Het toeristenbureau van Cambrils biedt verschillende tours aan waarbij je zelf kunt ervaren hoe het is om een visser te zijn. Een leuke en leerzame activiteit.

Ook leuk met kinderen

Waar de visvangst vroeger echt van essentieel belang was voor Cambrils, is het toerisme tegenwoordig ook een belangrijke bron van inkomsten. Zo kun je allerlei souvenirs kopen in de winkeltjes aan de boulevard. Ook de schitterende stranden, gelegen ten oosten van het stadje, zijn een toeristische trekpleister. Deze inkomsten zijn meer dan welkom in mei en juni, dan mag er in verband met de visstand namelijk niet gevist worden.

Vergeleken met buurstadje Salou is Cambrils ook erg levendig, maar minder druk. Ook is Cambrils meer gericht op gezinnen met kinderen. Zo is er een relatief nieuw klimpark net iets buiten het stadje, genaamd Jumpland Aventura Ecològica (site in het Spaans).

Culinair Cambrils

Het zal geen verrassing zijn; bijna alle restaurants in Cambrils zijn de moeite waard. Je hebt genoeg keuze aan de boulevard, maar ook in het oude centrum zit je goed. Wat ligt er hier zoal op je bordje? Inktvis, makreel, tonijn, brasem en zwaardvis. Twee tips: rijst met inktvisinkt (‘arròs negre’) en pasta met vis en schaaldieren (‘fideus rossos’). Proeven van de culinaire kwaliteiten van Cambrils kan ook in een van de twee overdekte markthallen. Op woensdag vind de wekelijkse buitenmarkt plaats, waar je ook van alles kunt ontdekken.

Op de uitkijk voor piraten

Ook de cultuurliefhebber zit goed in Cambrils. Het oude centrum van het stadje heeft sporen uit de twaalfde eeuw. Je ontdekt er allerlei monumenten. Een bijzonder bouwwerk ligt in de haven, de zogenaamde Torre del Port. Deze stamt uit de zeventiende eeuw. Het was vroeger een uitkijktoren voor de inwoners van Cambrils. Zo konden zij in de gaten houden of er zeerovers of ander geboefte via zee op weg was.

Tegenwoordig is het een museum over piraterij. Hoe toepasselijk. Vanaf de top van de toren heb je een bijzonder uitzicht over de haven en de kust. Andere interessante bouwwerken zijn het Castell de Vilafortuny, een kasteel met kapel, en de Torre de l’Ermita, een verdedigingstoren.

Bestemming van de ACSI FreeLife TestTour

Een dezer dagen is de ACSI FreeLife TestTour in Cambrils. Mildred en Jan van het testteam levensgenieters gaan dan zelf meemaken hoe het is om visser te zijn. Ze varen namelijk mee op een boot en genieten er ook van een lunch. Een uitgebreid verslag van hun belevenissen lees je morgen op onze website.

TestTour-abonnement

Wil je direct alles over de TestTour door Catalonië zien? Volg ons dan zeker via Facebook. En als je graag alle reiservaringen en tests op je gemak terugleest, is het speciale TestTour-abonnement een echte aanrader. Je krijgt er nu zelfs een gratis campingkookboek bij!

Praat mee

Praat mee: Cambrils: zon, zee, strand en vis!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht