ACSI FreeLife

Menu

Testteam Levensgenieters: Jan & Mildred

In september vertrekken voor het tweede jaar op rij vier testteams voor de ACSI FreeLife TestTour. In 2018 voert het grootste testavontuur van Nederland naar het Spaanse Catalonië. Jan Vader en Mildred Lagrouw, levensgenieters van het eerste uur, zijn een van de hoofdrolspelers tijdens de tour. Tijd voor een kennismaking.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
3
3
ReactiesPraat mee
header team 02

Jan (62) en Mildred (46) wonen sinds 2011 samen in Alkmaar. Kamperen daar weten ze allebei wel raad mee alleen over het kampeermiddel zijn ze het nog niet helemaal eens. Voor Mildred is de TestTour de ideale manier om Jan uit hun tent te lokken. Want, kamperen is genieten, maar een beetje luxe daarbij is nooit weg. Ze slapen tijdens de tour op het luxe queensbed in de Bürstner Premio 490 TS die getrokken wordt door de Fiat Tipo.

Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie kampeerverleden?

Jan: “Ik heb met mijn gezin altijd gekampeerd zowel met een tent als met een vouwwagen.”

Mildred: “Ik ben in mijn jeugd altijd op vakantie gegaan met een vouwwagen en later een caravan. Ik ben langere tijd single geweest en daardoor niet in de gelegenheid geweest om te kamperen. Wel maakte ik mooie reizen met bijvoorbeeld een camper door Nieuw-Zeeland. Kamperen geeft mij het gevoel van vrijheid.”

Jan: “Zes jaar geleden hebben we een tent gekocht. Een grote tunneltent. Mildred wilde er graag in kunnen staan en met slecht weer comfortabel in kunnen zitten.”

Hoe kamperen jullie nu als jullie samen op pad gaan?

Mildred: “Wij gaan tot nu toe met de tent op vakantie. Liefst 3 à 4 weken in de maand juni en we doen dan 2 à 3 campings aan. Afgelopen jaar hebben we op één camping gestaan omdat ik het een enorme klus vind om het hele spul weer op te ruimen en op te bouwen.”

Jan: “Naast het kamperen gaan we vaak een weekend weg. Bijvoorbeeld voor een citytrip. En in december vliegen we nog zeker tien dagen naar de zon.”

Waarom hebben jullie je aangemeld als testers voor ACSI FreeLife?

Mildred: “Het opzetten en afbreken van een tent begint mij tegen te staan. Het weerhoudt me er van om meerdere campings in een land aan te doen en dus meer van het land te zien. Ik heb Jan al eerder voorgesteld om met een caravan op vakantie te gaan. Hij is helaas nog niet zo enthousiast en wil liever met een tent op vakantie gaan.”

Jan: “Ik ben gewend om snel naar onze vakantiebestemming te rijden terwijl voor Mildred de vakantie al begint zodra ze de auto in stapt. Ik heb van het kamperen met een caravan het beeld dat je als een slak tussen de vrachtauto’s naar Spanje rijdt.”

Mildred: “Toen ik de oproep las, zag ik dit als een hele mooie kans om Jan te laten ervaren hoe fantastisch het is om met een caravan op vakantie te gaan. Ik wil hem het gemak en genot laten ervaren van reizen met een caravan.

Wat is voor jullie belangrijk aan een caravan?

Mildred: “Ten eerste het gemak van aankomen op een camping, pootjes uitdraaien, stoeltjes neerzetten, tafel erbij, koelkast open en een lekker glaasje wijn of bier nemen. We doen tijdens de TestTour ook meerdere campings aan, dus kunnen we het gemak van reizen en verplaatsen met een caravan ervaren. Daarbij lijkt het mij fijn dat de auto niet volgepakt is met allerlei spullen zoals tent, stoelen, tafel, bbq kleding et cetera et cetera, maar dat alles een plek heeft in de caravan. Ik kijk uit naar het vaste bed in de caravan. Nu slapen wij op matrassen van De Waard weliswaar, maar toch niets is zo lekker als je eigen bed. Ik ben erg benieuwd of het bed in de caravan mijn eigen bed kan evenaren.”

Hoe ziet jullie ideale dag eruit op kampeervakantie?

Mildred: “We beginnen lekker met een ontbijtje met vers brood en een bakkie koffie. Soms een gekookt eitje erbij en daarna gaan we naar het strand. We nemen dan de koeltas mee met eten en drinken.”

Jan: “We huren op de camping altijd een grote koelkast zodat we goed inkopen kunnen doen en zodat we een vriesvak hebben om de koelelementen te bewaren.”

Mildred: “Als we boodschappen nodig hebben, halen we die aan het eind van de middag en daarna gaan we terug naar de camping. Daar doen we een drankje en steken we de barbecue aan voor gamba’s, tonijn of een lekker stukje vlees met een salade.”

Jan: “Maar we vertoeven ook graag op het terras hoor. Regelmatig gaan we ergens uitgebreid lunchen. Als afwisseling op de stranddagen maken we eens in de vier dagen een rondrit door het achterland. Daarbij bezoeken we steden of bezienswaardigheden.”

En hoe besteden jullie je tijd tijdens een kampeervakantie?

Mildred: “We lezen altijd graag en veel tijdens de vakantie.”

Naar welke bestemmingen gaan jullie het liefst?

Mildred: “Onze favoriete bestemming in Europa is het zuiden van Spanje. Ik ben daar in mijn jonge jaren altijd op vakantie geweest. Als ik nu de grens met Spanje over ga, voelt dit als thuiskomen. Jan ging in zijn vorige relatie altijd naar Italië. Hij is met mij voor het eerst naar Spanje gegaan en inmiddels is hij ook heel erg verknocht geraakt aan het landschap, de bewoners, de cultuur en de temperatuur.”

Ik heb al veel van Europa gezien en ik heb mooie dingen gezien en meegemaakt maar Spanje staat voor mij op nummer één. Wij zijn enorme strandliefhebbers. Wij zoeken dan ook de mooiere stranden in Spanje op het liefst gelegen bij een leuk Spaans dorp.

Welke bestemmingen staan er nog op jullie verlanglijstje?

Mildred: “Ik zou nog graag een verre reis willen maken. Ik heb er inmiddels diversen gemaakt maar nog nooit samen met Jan. Daarbij zou ik ook met een camper of caravan een rondreis door Zuid Europa willen maken.”

Jullie gaan op pad als testers voor ACSI FreeLife. Wat verwachten jullie van de reis?

Jan: “Ik verwacht enorm positief verrast te worden door het enorme gemak en plezier van reizen met een caravan.”

Mildred: “Ik verwacht dat we een heel leuk programma voorgeschoteld krijgen waarbij we ervaringen opdoen die we later weer kunnen gebruiken. We hopen bijvoorbeeld een bodega aan te doen. We rijden vaak langs wijnboerderijen maar hebben een bepaalde schroom om naar binnen te gaan. Ik hoop ook te leren over de Spaanse keuken bijvoorbeeld tijdens een workshop Spaanse gerechten te maken.”

Volg de TestTour op de voet
Al zin gekregen in de ACSI FreeLife TestTour 2018? Begin september gaat de reis van start. Tot die tijd lees je op deze site het laatste nieuws, interessante achtergrondartikelen en meer. Met als hoogtepunt natuurlijk de video’s en artikelen van de belevenissen van de team tijdens de TestTour. Houd deze website dus goed in de gaten om helemaal niets te missen. Of volg ons op Facebook!

 

Praat mee

 1. MF
  Maria Faassen

  ja. normaal formaat caravans graag.
  De caravan van deze levensgenieters heeft een laadvermogen van 1500 kg. Deze Fiat Tipo mag 1500 kg. trekken. Samengesteld mag deze auto 3055 kg hebben.
  De auto heeft dan dus een laadvermogen van 175 kg. Dat zijn 2 personen en dan houdt t dus op.
  Dus graag kleinere caravans. Zou graag een tent in de auto willen vervoeren zodat het trekkende voertuig zwaarder is dan de caravan en dan bedoel ik niet 175 kg.
  De verhouding zou eigenlijk 100% auto…75% caravan moeten zijn.

  Reageer
  0
  0
  1. mf
   maria faassen

   effe vergeten. de auto weeg rijklaar 1380 kg.

   Reageer
   0
   0
 2. AM

  Dit klinkt mij als muziek in de oren, dus misschien eindelijk eens een reden temeer om meer informatie te gaan geven over betaalbare en normaal formaat caravans en eens veel minder informatie te gaan geven over campers die maar voor een heel kleine doelgroep bereikbaar zijn! dit is overigens voor mij ook de reden geweest om mijn abonnement op te zeggen.

  Reageer
  2
  0

Praat mee: Testteam Levensgenieters: Jan & Mildred

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht