ACSI FreeLife

Menu

Een balansdagje voor de familie

Yoga SpanjeHarald, Dianne en Duuc zitten helemaal in de vakantiesfeer. Hier aan de Costa Brava gaat er geen dag voorbij dat ze niet lekker naar het strand gaan. Zo ook vandaag in Sant Antoni de Calonge. Maar voordat ze met z’n drietjes de zee in plonzen, liggen de yogamatjes voor ze klaar bij het kinderpark aan de levendige boulevard. Docent David met een grote glimlach: “Het gaat een les worden met houdingen die Duuc wel zullen aanspreken, zoals de hond, de boot en de vlinder.“

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Yoga Spanje
Yoga Spanje
Yoga Spanje
Yoga Spanje

“Ik heb weleens een yogales gevolgd met vriendinnen“, vertelt Dianne. “Dat was leuk, maar ook best hard werken.“ Harald laat het allemaal rustig op zich afkomen. “De locatie waar de les plaatsvindt, is nu heerlijk rustig vergeleken met de drukke zomermaanden“, zegt David als hij ons vraagt om op de matjes plaats te nemen. Ze bevinden zich onder een aantal palmbomen met op de achtergrond het kalmerende geluid van de branding. Een betere plek voor een gezamenlijke yogales is er in de weide omgeving vast niet te vinden.

Rustig ademhalen

Voordat we beginnen met de bekende yogaserie de Zonnegroet, legt David het belang van de adem uit. “Zolang je kunt ademen, kun je yoga beoefenen. Ik wil jullie vragen om tijdens de houdingen in en uit te ademen door je neus. Dat is gezonder dan een mondademhaling. We zijn allemaal geboren neusademers, maar onder andere door stress leren mensen zich aan om via de mond te ademen.“ Harald en Dianne luisteren aandachtig terwijl Duuc al op z’n kop op de mat staat.

Yoga is gezellig

Duuc z’n matje ligt tussen Harald en Dianne in en hij kijkt vol verwachting naar David. Keurig doet hij mee als we allemaal op onze buik gaan liggen. Plotseling staat hij op en wandelt een stukje bij zijn ouders vandaan. Als David een paar minuten later de Boom voordoet, een yogahouding die goed is voor je evenwicht en concentratie, komt de kleine kampeerder snel aanrennen. Moeiteloos zet hij zijn linkervoetje tegen zijn rechteronderbeen. “Echt goed van je“, zegt Harald trots. Dianne krijgt aan het einde van de les bezoek van haar zoon, die enthousiast bovenop haar springt. Het is wel heel gezellig zo samen op de mat.

Gunstig effect op kinderen

Als we na de les op het terras zitten, vertellen Harald en Dianne: “Wij sporten allebei wekelijks omdat het goed voor ons is, maar dat is wel gericht op prestatie.“ Volgens Dianne moet je er voor openstaan om te ontspannen. “Ik vond het een erg fijne les. Dat je er leniger van wordt is mooi meegenomen, maar daar gaat het helemaal niet om bij yoga.“ Uit verschillende onderzoeken blijkt dat yoga ook een positief effect heeft op kinderen. Ze kunnen zich beter concentreren, ontwikkelen meer zelfvertrouwen en leren hoe te ontspannen. Dus wie weet waar deze eerste kennismaking met yoga voor Duuc nog toe leidt …

Wil je de dag ook ontspannen starten met een yogales op het strand tijdens een vakantie in Sant Antoni de Calonge? Bij het toeristenbureau kun je terecht voor meer informatie. Zij werken samen met de yogaschool van David: Món d’Harmonia.

TestTour-abonnement

Wil je niets missen van de TestTour door Catalonië? Volg dan zeker onze Facebookpagina. En als je graag alle reiservaringen en tests op je gemak terugleest, is het TestTour-abonnement een echte aanrader. Bestel nu en je krijgt er zelfs een gratis campingkookboek bij!

Praat mee

 1. AB
  A. Broersma

  Wij ontmoetten de fam. van den Boom onderweg naar Spanje op een parkeerplaats in Frankrijk
  Ze lieten ons spontaan de caravan zien waarmee ze deze combi-test deden.

  Reageer
  1
  0

Praat mee: Een balansdagje voor de familie

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht