ACSI FreeLife

Menu

Reisblog van overwinteraars Carla en Kees

Dááááág kou, hallo Spaanse zon! Fervente camperaars Kees en Carla Witvliet reizen steevast iedere winter naar het zonnige zuiden om te overwinteren. Ook deze winter gaan ze met hun camper naar de Costa Cálida in Spanje. Op onze website schrijven ze over hun overwinterervaringen in coronatijd.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Carla en Kees overwinteren in Spanje

Het is zondag 8 november als we onze Eura Mobil camper starten om richting Spanje te gaan. We beseffen dat we ook in Spanje de daar geldende coronaregels moeten opvolgen evenals in Nederland. Omdat wij een gereserveerde plaats op camping Las Torres in Puerto de Mazarrón hebben ontvingen we een zogenaamd doorreisformulier van de camping. Uiteindelijk blijkt dat we die niet nodig hebben, we hebben onderweg geen controle gezien.

‘Zin in ons Spaanse leventje’

Het weer is ons goedgezind evenals ons gevoel, we hebben zo’n zin in ons Spaanse leventje. Niet verwonderlijk toch als je ons overwinterartikel hebt gelezen! Gewoonlijk vermijden we zoveel mogelijk tolwegen omdat we genieten van de charme die alternatieve routes ons brengen. Zoals in een Frans dorpje bij de boulangerie zo’n heerlijk vers stokbrood veroveren, we doen er een moord voor. Toch lijkt het ons deze keer verstandiger voor de tolweg te kiezen. Dat onze camper voor het eerst een aanhanger trekt speelt daarin ook een rol. Het is toch net wat relaxter rijden zonder legio rotondes.

Een bakkie koffie op z’n tijd

onderweg tijd voor een bakkieCarla en Kees reizen met hun camper en aanhanger richting het zuiden van Spanje.

Wat blijft is onze reisgewoonte, ons maximum ligt rond de vijfhonderd kilometer per dag. En een bakkie koffie op z’n tijd, we houden ervan. Onze eerste overnachtingsplek in Frankrijk staat bij beiden met stip op nummer één: camperplaats Pont à Mousson. Daarvoor uiteraard nog wel even getankt in Luxemburg want ja, we blijven Nederlanders hè! Groot verschil met andere jaren is de verkeersdrukte, of eigenlijk het ontbreken daarvan. De stroom vrachtverkeer blijft, maar personenwagens zijn ver in de minderheid en campers zien we amper. Na nog een overnachting in de buurt van Lyon en net voor de Spaanse grens rijden we op woensdagmorgen Spanje binnen. Als altijd genieten we volop van de mediterrane plantengroei en de bergen die voor ons opdoemen. Waarbij we de hemelsblauwe luchten alweer bijna gewoon vinden.

Laatste tussenstop

Onze laatste tussenstop in Spanje is in Alcossebre (Castellon). De camperplek ligt in de stad en na aankomst wandelen we direct naar de boulevard om op een terras te genieten van ons eerste Spaanse menu. De tafels staan ver uit elkaar en we voelen ons heerlijk in de buitenlucht, die rust en ruimte zoeken we. De volgende morgen wekt de zon ons al vroeg en ja, we hebben er zin in. Op naar onze eindbestemming, een beetje gevoel van ‘thuiskomen’. De volgende keer vertellen we over onze hernieuwde kennismaking met camping Las Torres!

Menu del Dia in AlcossebreZodra ze weer in Spanje zijn, genieten ze van een menu del dia.

Meer overwinteren in ACSI FreeLife

Overwinteren in Spanje1In de winter sta je met je camper op de mooiste plekjes.

Wil je nog meer tips? Carla en Kees interviewden in de winter van 2019/2020 verschillende overwinteraars. Je leest de verhalen (inclusief overwintertips!) in ACSI FreeLife 8-2020.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Reisblog van overwinteraars Carla en Kees

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht