ACSI FreeLife

Menu

50plus Campingpark Fisching: rust en natuur in Stiermarken

Wie de Kampeer en Caravan Jaarbeurs of de Vakantiebeurs wel eens heeft bezocht, is hem ongetwijfeld een keer tegengekomen. Steevast gekleed in een leren knickerbocker is Bernd Pfandl een opvallende verschijning. Met zijn innemende glimlach – en onder het genot van een glaasje schnaps – weet hij de bezoekers van zijn stand te enthousiasmeren voor een vakantie in het Stiermarkse Zirbenland. Wij vertellen je er alles over.

Auteur
Timo de Boer
Datum
ReactiesReageer
50plus Campingpark Fisching by night c Tom Lamm UITSNEDE

Bernd vertelt: “Mijn ouders waren boer en hadden daarbij een Gasthof. Omdat met boeren steeds minder makkelijk geld was te verdienen, besloot mijn vader een camping te beginnen. Aanvankelijk dachten we dat hij een grapje maakte.Maar toen we door Oostenrijk gingen toeren om bij populaire campings te kijken, begrepen we al snel dat het helemaal geen grapje was”.

En zo begon de familie Pfandl een camping. Het weiland werd campingterrein en de schuur – waar ooit de koeien in verbleven – werd een sanitairgebouw.

50plus Campingpark Fisching c EllyGri

Voor 50 jaar en ouder

Na vijf jaar besloten de ‘Pfandeltjes’ zich toe te leggen op kampeerders van vijftig jaar en ouder, én bovendien zonder hond. Bernd: “In Oostenrijk zijn er meer dan zeshonderd campings. Dan is het belangrijk om je te onderscheiden. In het begin verklaarde men ons voor gek geen families en hondenbezitters toe te laten. Niet omdat we geen kinder- of dierenvrienden zijn, maar omdat ons publiek heel erg op rust is gesteld.”

De duidelijke positionering van het campingpark wordt uiteindelijk een ‘unique selling point’. Het concept slaat aan en er komen steeds meer vaste gasten. “Niet zelden gebeurt het dat mensen een week blijven, terwijl ze maar twee dagen geboekt hebben”, aldus Bernd.

Fietsknooppuntennetwerk

50plus Campingpark Fisching ligt midden in het Stiermarkse Zirbenland. Een heerlijk vlak landschap omgeven door kleine bergen. Dat maakt het uitstekend geschikt om op een ontspannen manier te kunnen wandelen en fietsen. Bernd zorgde er zelfs voor dat er een fietsknooppuntennetwerk werd aangelegd. “Afgekeken van hoe jullie dat in Nederland hebben”, lacht Bernd. Het Nimm’s Radl Murtal voert je langs bossen, weiden, bloemenvelden en bergen.

50plus Campingpark Fisching Flugbild c Bernd Pfandl

Stiermarkse lekkernijen

Het campingpark is een generatieoverschrijdend familiebedrijf waarbij op drukke tijden iedereen wordt ingezet. “Andersom hebben we het ook heel leuk met elkaar als het kampeerseizoen ten einde is.” De Pfandls zijn zeer goede ambassadeurs voor de regio Stiermarken. Zo hebben ze in het restaurant overwegend Stiermarkse producten. Van wijn en pittenolie tot seizoensgebonden lekkernijen, de gastronomie van het campingpark is een Stiermarkse belevenis.

In de avond hangt er een gemoedelijke sfeer en kun je genieten van muziek of wissel je ideeën voor uitstapjes uit met andere kampeerders onder het genot van bijvoorbeeld een Zirbeninha, een cocktail van Alpenden-jenever. En er zijn ook wekelijkse barbecue-avonden met livemuziek.

Zwemvijver en picknickweide

Op de camping kampeer je op één van de 62 ruime, deels afgebakende en met kiezels bestrooide staanplaatsen die allen beschikken over elektriciteit, water en kabel-tv. Je kunt ook overnachten in een van de appartementen of bungalows met bedden van Alpendennenhout. Je kunt op de camping zwemmen in een natuurlijke zwemvijver. Rondom de vijver zijn ligweiden en een terras gemaakt.

Dit seizoen wordt de camping uitgebreid met een 8.000 vierkante meter grote bloemenweide met hangmatten. Een unieke plek om te picknicken. Zeker als je je picknickmand vult met lokale lekkernijen bij de mobiele boerderijwinkel die wekelijks langskomt.

50plus Campingpark Fisching Teich c Tom Lamm

Ontdek meer adults only campings

Als het idee van een serene vakantie op een camping voor volwassenen je aanspreekt, dan is 50plus Campingpark Fisching een fantastische keuze om te overwegen. Maar wist je dat er nog veel meer adults only campings zijn, elk met zijn eigen unieke charme? Of je nu wilt ontspannen in Stiermarken of elders, er wacht een wereld van rust op je. Boek jouw volgende avontoor op een adults only camping en geniet van een vakantie vol sereniteit en plezier!

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar meer kampeerinspiratie?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu

Praat mee

Praat mee: 50plus Campingpark Fisching: rust en natuur in Stiermarken

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht