ACSI FreeLife

Menu

Kamperen in de winter in Nederland? Ook voor beginners!

In deze serie nemen we je mee naar de winter van 2021, toen er in Nederland een pak sneeuw lag. We spraken verschillende kampeerders op de camping. Lees nu het laatste onderdeel van deze serie.

Auteur
Jasmin Drinkenburg
Datum
ReactiesReageer
Wintercamping Nederland

Familievakantie in de Kip Shelter

Twee Kippen naast elkaar, dat is vast geen toeval. Het is een familievakantie, gezellig zitten ze bij elkaar te pimpelen. Het zijn Jan Weijers, Hans Rietkerk en Roxanne en Marguerite Kloos.

Van Noorse plannen naar Nederlands avontuur

Eigenlijk zouden ze gaan langlaufen in Noorwegen, maar door corona ging dat feest niet door. En dus besloten ze met hun zojuist aangeschafte Kip Shelters op pad te gaan in Nederland. En die eerste keer is nu dus meteen een vakantie in de ijzige kou. “Dat is echt een cadeau, we genieten alsof we in Noorwegen zijn”, vertelt Weijers en blikt terug op de ochtend.

Wintercamping Nederland

Onervaren winterkampeerders

Het ijs lag vanmorgen op de dekens toen hij zijn ogen opende. Maar als onervaren winterkampeerder moest hij hals over kop wel een aankoop doen. “Ik had geen snowboots meegenomen, dus deze snel besteld voordat ze uitverkocht waren. Daar moest ik wel een aantal dagen op wachten, dus heb ik lang met natte schoenen rondgelopen.”

Slow food & warme drankjes

Rietkerk zit achter de grote kachel, waarop slow food wordt bereid door Weijers. De fles rum staat er ook, die vormt een goede basis in deze kou. “We hebben ook wijn gekocht, maar dat smaakt echt niet bij deze kou”, grapt Rietkerk. Nog een leermoment voor deze beginnende winterkampeerders.

Wintercamping: een warme uitnodiging

Kriebelt het bij jou ook al om de winterse natuur in te trekken met je eigen caravan, camper of zelfs vouwwagen of tent? Kamperen in de winter geeft je een uniek kijkje in de serene schoonheid van het koudste seizoen. Als deze onervaren winterkampeerders het kunnen, kan jij het ook! Misschien gaat het niet vlekkeloos, maar dat hoort juist bij het avontuur. Pak je warme kleding en droom alvast weg bij de knisperende ochtenden en gezellige avonden rondom de kachel. Nu alleen nog een camping die geopend is in de winter vinden!

Tekst en foto’s: Max de Krijger

Praat mee

Praat mee: Kamperen in de winter in Nederland? Ook voor beginners!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht