ACSI FreeLife

Menu

Actief in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg staat in de maanden april en mei in het teken van ‘Active Outdoor’. Unieke ondergrondse avonturen, waterrecreatie, survival, hiken en biken.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
meevliegen zweefvliegen

Het zuiden van Limburg biedt de actieve kampeerder een breed scala aan outdoor-mogelijkheden.

Actief  in Zuid-Limburg

Beleef Zuid-Limburg helemaal ‘Active’ en ‘Outdoor’. Voor de wandelaars en fietsers zijn talloze bewegwijzerde tochten uitgezet. Verleg letterlijk grenzen en kijk uit over buurlanden Duitsland en België. Fietsen kan ook ondergronds, in Valkenburg. In dit mergelstadje kan je ondergronds gaan grotbiken. Al fietsend verken je het kilometerslange gangenstelsel. Een unieke ervaring. Grotbiken kan bijvoorbeeld bij ASP Adventure.

Eenmaal bovengronds kan je direct hogerop in SnowWorld Outdoor Park in Landgraaf. Hier ligt een compleet klimpark in de buitenlucht, inclusief touwladders, hangbruggen en Ziplines. Het klimpark is zelfs het grootste van Europa. Naast het outdoor klimpark heeft SnowWorld, zoals de naam al doet vermoeden, een heus skipark. Zo kan je op een regenachtige dag de outdooractiviteit gewoon naar binnen verplaatsen. Het outdoor park is in maart, april, mei en september op woensdag en in het weekend geopend. In juni, juli en augustus kan je de hele week klimmen. Het skipark is het gehele jaar open. Kijk op SnowWorld.com.

Zoek je het nog hoger? Voor het echte avontuur kan je ook gaan zweefvliegen bij de Limburgse Zweefvlieg Club in Schinveld. De Zweefvlieg Club is in april elke weekend open en in mei iedere dag. Kijk voor het maken van een afspraak op ELZC.nl.

Active Outdoor

‘Active Outdoor’ wordt georganiseerd door VVV Zuid-Limburg. Op de website  staan allerlei alle ‘Active Outdoor’-mogelijkheden. Hier kan je op een overzichtelijke manier jouw favoriete outdoor-activiteit kiezen. Ook kan je er gratis kortingscoupons voor outdoor-activiteiten downloaden, bijvoorbeeld voor korting op varen over de Grensmaas.

Op Eurocampings.eu vind je door ACSI geïnspecteerde campings in Zuid-Limburg.

Praat mee

Praat mee: Actief in Zuid-Limburg

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht