ACSI FreeLife

Menu

Eilandhoppen in Kroatië

Al kamperend van eiland naar eiland hoppen, hoeft geen lastige onderneming te zijn. Oké, het kost wat tijd om naar Kroatië te rijden, maar als je er eenmaal bent, is het eenvoudig reizen tussen de eilanden.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Kies bijvoorbeeld voor het trio Cres, Losinj en Krk. Deze eilanden zijn bebost en dun bevolkt. Op Cres wonen zelfs maar 8 mensen per vierkante kilometer, in Nederland zijn dit er 450.

Campings op Kroatische eilanden

Op de eilanden vind je goed verzorgde campings, zowel voor liefhebbers van groot (3600 kampeerplaatsen op Camping Cikat) als fans van klein en persoonlijk (100 kampeerplaatsen op Camping Preko Mosta). In ACSI FreeLife augustus/september lees je een uitgebreide reisreportage over de drie eilanden.

Een fragment:

“Kristalhelder water, eeuwenoude plaatsjes, vaalkopgieren en dolfijnen. De Adriatische eilanden van Kroatië lokken bezoekers met schatten uit ogenschijnlijk lang vervlogen tijden.

Steil, smal en halsbrekend. Je rijdt eerst zes kilometer over een buitengewoon smalle weg vol met betoverende uitzichten voor je Beli bereikt dat in het noorden ligt van het 406 vierkante kilometer metende eiland Cres. En dan dit. Wie met een camper naar de baai van Bradji rijdt, vraagt zich onvermijdelijk af: hoe kom ik hier ooit weer omhoog? Maak je geen zorgen: het gaat lukken.”

Schilderachtige baai

“De beloning voor de tijdens de rit over betonplaten doorstane angst is een schilderachtige baai. De baai biedt volop mogelijkheden voor activiteiten. Waterschoenen aan – echt nodig vanwege het grove grind – en dan de zee in: zwemmen, snorkelen en bewonderen. Of ga te voet over een kleine heuvel naar de volgende baai. Verder mag niet. In Beli gefokte vaalkopgieren hebben hier een nieuw thuis gevonden en mogen niet worden gestoord. Met een beetje geluk kun je deze grote vogels overdag vanuit de baai in de lucht zien cirkelen.

Wie zich verveelt, kan in tien zweterige minuten naar het nabijgelegen plaatsje lopen. Daar vind je een tot winkel omgebouwd bestelbusje met dagelijkse benodigdheden. In hetzij gebroken Duits, hetzij vloeiend Engels maakt de jonge verkoopster grapjes met de klanten, ze prijst olijven, brood, kaas en worst aan, wijst op batterijen voor het fototoestel en souvenirs zoals koelkastmagneten met afbeeldingen van het eiland.”

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Eilandhoppen in Kroatië

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation