ACSI FreeLife

Menu

Het mondaine, groene campingleven van Rovinj

Rovinj is zonder twijfel een van de charmantste plaatsen in het Middellandse Zeegebied. Ook nuchtere Hollanders vallen voor de romantiek van het stadje in de Kroatische regio Istrië. In de omgeving vind je campings midden in het groen en pal aan zee.

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
IMG 20220905 WA0005

Rovinj is een van de oudste steden van Kroatië en een publiekstrekker van jewelste. Gelegen op een schiereiland in de Adriatische Zee, strekt de oude binnenstad zich uit over een heuvel. Een schilderachtig decor, waarin de kleurrijke huizen oprijzen uit het azuurblauwe water.

De oude stad was ooit een eiland en is sinds 1763 verbonden met het vaste land. Wie onder de sierlijke Poort van Balbi door de oude stad in wandelt, belandt in een architectonische sprookjeswereld uit lang vervlogen tijden. Rovinj is typisch zo’n stadje waar je op je gemak uren rondslentert door een doolhof van kronkelstraatjes en smalle steegjes.

Openluchtmuseum Rovinj

Onderweg kom je langs prachtige pleintjes en verrassende uitzichtpunten. Grisia, de bekendste straat in het oude centrum, is een soort openluchtmuseum met kunstwerken aan de muren en kleine boetieks met souvenirs, sieraden en keramiek.

Via de trappen van rotssteen wandel je omhoog naar het hoogste punt van het schiereiland, waar alle straatjes samenkomen. Het plein voor de Sint-Eufemiakerk, waarvan de klokkentoren letterlijk uittorent boven de stad, biedt een adembenemend uitzicht op de wijde omgeving en de vele eilandjes voor de kust.

Het hoogste punt van de stad is een geliefde locatie voor trouwfoto’s of om te genieten van een magische zonsondergang. Dit alles onder toeziend oog van het beeld van Eufemia, beschermheilige van Rovinj, boven op de klokkentoren. Eufemia betekent thuiskomen en is van oudsher een belangrijk baken voor de vissers.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar meer kampeerinspiratie?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu

Fotogenieke haven

Naast het oude centrum heeft Rovinj nog veel meer te bieden. Op de grens van het schiereiland en de moderne stad is het stadsmuseum Rovinj-Rovigno gevestigd in een opvallend barok paleis uit de achttiende eeuw en zeker een bezoek waard. Binnen vind je onder meer een uitgebreide collectie aan oude meesters en moderne kunst, archeologische vondsten en herinneringen aan het visserijverleden van de stad.

Vanaf het museum is het niet ver naar de haven, met uitzicht op de oude stadskern, omringd door terrasjes en restaurants en met kleine vissersbootjes en plezierjachten op de voorgrond. Culinair valt er ook genoeg te genieten in Rovinj. De stad is de eerste in Kroatië met twee sterrenrestaurants.

Begin 1081
In deze haven vind je onder andere kleine vissersbootjes en plezierjachten.

Natuur en actief in Rovinj

Zowel langs de kust omhoog richting het fraaie Limski-fjord als in het achterland beland je in een groene omgeving met steeneiken- en pijnboombossen. Sportievelingen kunnen kiezen uit een groot aanbod van activiteiten, van wandelen en fietsen tot watersporten, rotsklimmen, duiken en paardrijden. Bezienswaardigheden vlakbij zijn verder natuurpark Zlatni Rt, het moerasgebied Palud, de Monfiorenzosteengroeve en de archeologische vindplaatsen Monkodonja en Mušego.

Campings pal aan zee

In de omgeving van Rovinj kun je terecht op veelal grote, moderne familiecampings met alle voorzieningen en midden in de natuur. Op deze campings vind je goed ingerichte, ruime kampeerpercelen, vrije kampeerplekken en huuraccommodaties. De campings liggen pal aan zee en hebben fraaie kiezel- en rotsstranden.

Verder hebben de campings gezamenlijke zwembaden, speeltuinen voor de kinderen, wandelpaden, volop animatie en sportterreinen. Zo geniet je van een vakantie midden in het groen, vlak bij de kristalheldere zee, met moderne faciliteiten en met de delicatessen uit de streek binnen handbereik.

Hier word je wakker met de geur van de zee in je neus en met het getsjirp van de krekels, in een mild klimaat dat ideaal is voor een verblijf het hele jaar door.

main photo
Camping Amarin, Rovinj

Meer Rovinj

Meer weten over dit charmante stadje? Ga naar de website van Rovinj toerisme voor meer informatie & inspiratie! Wist je trouwens dat Rovinj in 2022 ook al werd aangedaan tijdens de ACSI FreeLife TestTour in Istrië.

Praat mee

Praat mee: Het mondaine, groene campingleven van Rovinj

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht