ACSI FreeLife

Menu

Met de motorboot op een lago

Heerlijk kamperen aan het Lago Maggiore of het Lago Ceresio-Lugano! Motorboot mee en lekker varen in het zonnetje. Maar let op! Er zijn namelijk speciale regels omtrent het bevaren van het meer van Maggiore en het meer van Lugano.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
8
8
ReactiesPraat mee
lagomaggiore1

Nieuwe regels

Die regels zijn sinds november 2011 van kracht en dit is dus de eerste zomer waarin u in aanraking kunt komen met deze wettelijke restricties. Alle motorboten die langer zijn dan 2,5 meter (ook met buitenboordmotor) dienen een Italiaanse nummerplaat te hebben op Lago Maggiore en Lago Ceresio-Lugano.

Een nummerplaat is te verkrijgen na registratie in het provinciaal scheepsvaartdossier. Een Nederlandse registratie, en een Nederlands kenteken, is dus niet voldoende!

Aanvragen

Er zijn speciaal aanvraagformulieren die u kunt downloaden via de website van Provincia Verbano. Op de homepage vindt u onder ‘Nuova obbligo per proprietari die imbarcazioni a motore superiori ai 2,5 m’, en dan onder ‘Allegati’, twee formulieren. Deze dient u te gebruiken voor de aanvraag.

En dan? Ingevulde formulieren kunnen gemaild worden naar nautical@provincia.verbania.it. U kunt ze ook inleveren bij het provinciehuis in Gravellona Toce, aan de Via Industria. Dat is ook de plek waar u de nummerplaat kunt ophalen. De factuur dient u dan weer te voldoen op een postkantoor in Italië.

Het kost even wat werk en wat tijd, maar dan kunt u optimaal genieten van een boottochtje op een prachtig meer. Vergeet niet een kopie van de aanvraag mee te nemen op het water. Want die moet getoond kunnen worden op verzoek.

Praat mee

 1. A

  @ Diana, welke camping was dat ? wil volgend jaar misschien naar Lago Maggiore toe.

  Reageer
  0
  0
 2. J

  hoi, weet iemand wat de openingstijden zijn om het kenteken te halen?

  Reageer
  0
  0
 3. R

  Ik heb het ook via de camping geregeld.

  Keurig mail gehad dat de registratie in orde is en de kentekenplaten klaar liggen bij de receptie van de camping.

  Reageer
  0
  0
 4. R

  hallo diana. wij zijn van plan om komende zomer naar het Lago Maggiore te gaan. kan jij mij vertellen waar ik de registratie kan halen?

  Reageer
  0
  0
 5. Diana van der Weide

  hallo, kan iemand mij helpen,
  op het lago maggiore meer moet je een registratie nummer hebben oftewel een p sticker om te varen.
  Moet die elk jaar vernieuwd worden, vorig jaar wel betaald maar geen nieuwe sticker gehad of document gehad, jaren daarvoor wel. hoor graag van jullie. groet Diana

  Reageer
  0
  0
  1. AD
   Anne Drent

   Ik ben ook bezig voor een vergunning om te varen op het meer maar via de site kom je er niet.
   Nuova obbligo per proprietori die imbarcazioni.
   op de site zeggen ze dat je hier heen moet om het formulier te downloaden maar die tab is er niet! of niet te vinden

   Reageer
   0
   0
   1. C

    Gewoon , je boot gegevens , foto copie van je Pasport doormailen, en de formulieren invullen die je kan downloaden. Die allemaal naar de provincie doormailen en uiteraard de 30€ voldoen. Ik ben momenteel aan het lago maggiore , ben vandaag in de provincia geweest en mijn kenteken zal maar pas volgendjaar klaar zijn?. Maar wees gerust ze mailen u je documenten afgestempeld terug naar u . En met deze ben u veilig om te varen . Grts

    Reageer
    0
    0
   2. D

    Via de camping gevraagd die hebben mij de documenten toegestuurd en het ook verder geregeld

    Reageer
    0
    0

Praat mee: Met de motorboot op een lago

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht