ACSI FreeLife

Menu

Kamperen en fietsen in Noord-Italië

Zoals de Romeinen de makkelijkste route opzochten om over de Alpen te komen op weg naar Zuid-Duitsland hebben reisleiders Mari en Nell de Jong de laagstgelegen fietsroutes opgezocht.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
Kampeerreis Trentino Veneto e1402670663798

Het resultaat: ACSI’s eerste kampeerreis waarbij dagtochten op de fiets door Noord-Italië de hoofdrol spelen.

Kampeerreis Noord-Italië

De Via Claudia Augusta is de route die de Romeinen aan het begin van de jaartelling aflegden op hun weg naar het noorden. Niet gek dat de naam van de fietsroute vanaf Frankfurt naar Venetië, langs onder andere Merano en Bolzano, deze naam heeft gekregen. Tijdens de ACSI kampeerreis Trentino-Veneto liggen kilometers onlangs aangelegde fietspaden klaar om te worden ontdekt.

En nee hoor, je hoeft geen bergen en heuvels te bedwingen. De routes zijn helemaal vlak en bieden uitzicht over de mooiste wijnranken en de helderste wateren. Tijd om de samenstellers van de reis het hemd van het lijf te vragen.

Campings

Kamperen op campings blijft de basis. Vanaf de camping fiets je verschillende routes met steeds een dag rust. Na een paar dagen reis je door naar de volgende camping. Zo combineer je het beste van beide werelden.

In het juni/juli nummer van ACSI FreeLife vertellen ze waar hun interesse voor Italië vandaan komt, hoe de kamperreis in elkaar zit, welke mooie plekjes je onderweg tegenkomt (tipje van de sluier: Venetië, Sottomarina, Bolzano en Innsbruck), wat de hoogtepunten van de Kampeerreis Trentino-Veneto zijn en welke excursies er worden gemaakt.

bestel magazine

 

 

Praat mee

 1. V

  In welk nummer staat het artikel over kamperen en fietsen in noord Italië?

  Reageer
  0
  0
 2. R

  Het zou best eens leuk zijn als er gehele route van plaats naar plaats
  Gegeven zou worden.
  Dit voor de niet zo bekwamen route planners

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Kamperen en fietsen in Noord-Italië

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht