ACSI FreeLife

Menu

Het Meer van Molveno

Molveno lijkt een onbeduidend Italiaans plaatsje in de regio Trentino – Zuid-Tirol. Het blauwe meer van Molveno, dat grenst aan het dorpje, heeft echter al voor de derde opeenvolgende keer de ‘5 Vlaggen-trofee’ gewonnen. Een prestigieuze prijs die een erkenning vormt voor de uitstekende kwaliteit van het water en de correcte beheer van het meer zelf en het gebied eromheen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
meervanmolveno

Het Meer van Molveno: Parel in de Dolomieten

Meren in Noord-Italië zijn er in overvloed. Van het drukke Gardameer tot het eveneens populaire Lago Maggiore. Er zijn ook diverse meren waar het wat minder rumoerig is. Het meer van Molveno is er één van. Het ligt aan de voet van de berggroep Brenta, in de Dolomieten.

Het meer van Molveno wordt in Italië een pareltje in de Dolomieten genoemd. En dat is terecht. Het water lijkt te spiegelen in het ongerepte natuurgebied. Het is niet groot, maar schoon en heel helder. Watersporten, zoals surfen, vissen of varen, zijn heel goed mogelijk op het meer van Molveno.

Er is meer rond Molveno

Molveno zelf is toeristisch en heel gezellig. Het dorp is misschien te klein om lang te verblijven, maar in Trentino is bijzonder veel te zien en te doen. Met een begeleide excursie kunt u de Dolomieten ontdekken, en dan voornamelijk de Brenta bergen of het natuurpark Adamello Brenta. Een paradijs voor de avontuurlijke wandelaar.

Iets meer ontspanning is ook zo gevonden in Trentino – Zuid-Tirol. Het culturele aanbod rond het Meer van Molveno is groot. Provinciehoofdstad Trento is een bezoek waard, met de 15e eeuwse domkerk, het Palazzo Pretorio en de Neptunusfontein. Of trek langs de kleine dorpjes. Bezichtig bijvoorbeeld het kasteel van Stenico, waar op zomeravonden geregeld muziekoptredens zijn.

Uitstapjes naar Bolzano, Merano en het Gardameer zijn vanuit Molveno ook goed te doen. Onderweg naar het Gardameer is het aan te raden ook even bij Lago di Tenno uit te stappen. Helder blauw water en een prachtige plek om even te pauzeren.

Kamperen in Trentino

De campings in deze regio zijn voornamelijk geconcentreerd rond het Gardameer en de stad Trento. Een camping daar kan prima als uitvalsbasis dienen voor een bezoek aan het Molveno meer. Die campings zijn doorgaans wel groter en drukker. Er zijn wel campings in de directe omgeving te vinden, maar het voorzieningenniveau ligt lager.  Het is prachtig rond het Meer van Molveno!

Praat mee

 1. DV
  Dirk de Vries

  Dit is echt een prachtig meer. Mooie rustige plaats ook. Ook in de zomer.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Het Meer van Molveno

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht