ACSI FreeLife

Menu

Heerlijk kamperen in Zuid-Tirol

Zuid-Tirol is op dit moment op z’n mooist. De bergweiden bloeien, lammetjes dartelen rond en het lijkt wel of iedereen een goed humeur heeft.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
IMG 9558 die Drei Zinnen

In de ACSI FreeLife 3-2015 lees je het reisverhaal van onze Bernd Debus en zijn vriendin die samen in een antieke azuurblauwe Mercedes de bergwegen van Zuid-Tirol bedwingen. Een verhaal dat het lezen waard is, aangevuld met prachtige foto’s.

Meertalig gebied

Zuid-Tirol is de meest noordelijke provincie van Italië. Tot de Eerste Wereldoorlog maakt het deel uit van Oostenrijk-Hongarije. Momenteel wonen er 500.000 mensen in Zuid-Tirol, waarvan circa 60 procent Duitstalig is. Een kwart van de inwoners spreekt Italiaans en 4 à 5 procent Ladinisch. De meeste bewoners van Zuid-Tirol zijn evenwel meertalig, en je kunt bijna overal met Duits terecht. Alle naambordjes en wegwijzers zijn tweetalig.

De route

De belangrijkste verkeersaders lopen door de dalen zoals in het Etschdal tussen Reschen, Meran en Bozen; in het Eisackdal verbindt de weg Bozen met de Brennerpas, en in het Pusterdal is er een verkeersweg tussen Brixen en Lienz.

In de hoofddalen zijn de wegen in goede conditie, maar het is er druk. In de zijdalen wordt het rustiger. Wel kunnen de wegen daar sterk stijgen. Wanneer je met een caravan rijdt, kun je zekerheidshalve het beste een wegenkaart kopen waar de hellingen op zijn aangegeven. Wie via Duitsland naar Zuid-Tirol rijdt, kan kiezen uit drie routes. Vanuit het westen over de Reschenpas, vanuit het noorden over de Brennerpas en vanuit het oosten over de Felbertauernweg.

Heerlijk kamperen in Zuid-Tirol

In Zuid-Tirol is het natuurlijk ook goed kamperen. In het artikel vind je bovendien de elf beste campings, aangevuld met vijf camperplaatsen. Wij verklappen er hier vast vier.

1

Camping Markushof

Dit zegt de inspecteur: “In het stadje Ora achter het Hotel Markushof gelegen camping. De camping biedt 37 plaatsen en men kan gebruik maken van het zwembad.”

2

Camping Thöni

Dit zegt de inspecteur: Kleine camping, maar fijn en netjes. Leuke recreatieruimte. Ook geschikt als doorgangscamping. Gratis zwembad in het dorp. Bergwandelingen en mountainbiken is mogelijk. De camping is gelegen tussen Reschensee en Haidersee.”

3

Camping Mals

Dit zegt de inspecteur: “Heel goed verzorgde, kleine, gezellige camping in een leuke omgeving. Wintersport, bergwandelingen, kastelen en abdijen. Vlak bij gratis zwembad, sauna, sporthal e.d. Terrassencamping met boompjes en hagen. Vriendelijke eigenaar.”

4

Komfortcamping-Resort Schlosshof

Dit zegt de inspecteur: “De camping ligt aan de rand van het dorp en maakt deel uit van een hotel-restaurant. De campinggasten kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het hotel. Ruime plaatsen op een grote weide met een mooi zwembad erbij. De camping heeft een wit terras in Ibiza-stijl.”

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Heerlijk kamperen in Zuid-Tirol

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht