ACSI FreeLife

Menu

Camargue, een klein paradijs

Ten zuiden van Arles, tussen de rivierarmen van de Petit en Grand Rhône, ligt het natuurreservaat Camargue. Het gebied is vooral bekend vanwege de talrijke vogels, de Camargue-paarden, stieren en zachtroze flamingo’s die waden door de moerassen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
cam fl header

Camperplaatsen

De laatste paar jaar hebben de gemeenten van Camargue het aanbod voor camperplaatsen op veel plaatsen uitgebreid met meer staanplaatsen. Campertoeristen kunnen kiezen uit een ruim aanbod aan staanplaatsen. Om bij deze keuze te helpen maakte ACSI FreeLife magazine een tocht langs diverse camperplaatsen in Camargue. De camperplaatsen zijn beoordeeld op prijs, ligging en ruimte. Er zijn camperplaatsen bezocht in het uiterste westen van Camargue aan de Golfde du Lion en aan de kust. Het kustgebied wordt gekenmerkt door kleine en grote lagunen, moerassen en zoutmeren. Plaatsen als Plage Est en Saintes Maries-de-la-Mer zijn een belevenis op zich voor campertoeristen.

Strandparadijs

In Plage Piérmanson en in het uiterste oosten van Camargue is de laatste paar jaar een uitgestrekt strandparadijs voor campers ontstaan. Overdag mogen honderd campers bij Plage de Piémanson parkeren, maar ook overnachten wordt oogluikend toegestaan. In het oosten van Camargue is het ook toegestaan om voertuigen op het strand te parkeren. Hier is plaats voor meer dan honderd campers, zonder dat ze te dicht op elkaar staan. Een houten barrière vormt de grens met de zee.

Voor een vakantie te midden van natuur en strand, met een ruime keuze uit overnachtingsmogelijkheden, is de kust van Camargue een waar paradijs voor campertoeristen.

Lees het hele artikel in ACSI FreeLife magazine

Praat mee

Praat mee: Camargue, een klein paradijs

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht