ACSI FreeLife

Menu

5 Corsica-tips van de ACSI-inspecteur

In ACSI FreeLife Magazine nummer 5 schrijven we een artikel over het ruige, Franse eiland Corsica. ACSI-inspecteur Karel de Rooij komt er al ruim 20 jaar en deelt zijn 5 tips voor een indrukwekkende vakantie op Corsica.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
3
3
ReactiesPraat mee
corsica

Lees ook de samenvatting van dit artikel.

5 tips voor Corsica

1

Overtocht

Kijk op de sites van de Moby Lines, Corsica Ferries of de SNCM welke overtocht voor jou het beste is. Let op aanbiedingen en bekijk vanaf welke haven je wilt vertrekken. De mogelijkheden kunnen per jaar verschillen. De vertrekpunten in Italië zijn bijvoorbeeld Savona, Genua of Livorna. Vanuit Frankrijk vaar je vanaf Marseille, Toulon of Nice.

2

Reserveren

Wil je in juli en augustus een grote camping bezoeken dan is het raadzaam om van te voren te reserveren. Voor kleinere campings is een reservering niet noodzakelijk. Ook in het voor- en naseizoen is een reservering niet nodig.

3

Wegen

De smalle wegen zijn flink onder handen genomen dus het is achterhaalde informatie als er wordt geschreven dat het een uitdaging is om op Corsica met je caravan of camper te reizen. Met de caravan en zeker met een camper kan je zonder zweet in de handen het eiland rondreizen. Natuurlijk zijn de bergwegen in het binnenland en ook de trajecten Calvi-Porto-Sagone en Porto-Corte voor caravans niet aan te raden. Maar met een camper is het goed te doen. Mijn advies is om vanaf Bastia de oostkust te nemen naar het zuiden via Porto Vecchio en Bonifacio en dan aan de westkust via Sartene, Propriano en Ajaccio naar Sagone. Via Sagone/Ajaccio reis je vervolgens naar Corte, Ponte, Lecchia en Calvi. Neem tenslotte de route van Calvi  naar Bastia voor de terugreis (de meeste Ferries komen hier aan).

4

Campings

Om Corsica goed te leren kennen is een verblijf op minstens 4 à 5 campings nodig om de tijd te nemen om de omgeving te verkennen. Zorg naast de ACSI Campinggids Europa of de Europa-app voor een goede Corsica reisgids.

5

Meer tips

Last but not least: Neem voor nog meer tips contact op met de ACSI-inspecteur van Corsica. Hier een voorbeeld van een camping geïnspecteerd door inspecteur Karel de Rooij. Op de pagina staat een link ‘Neem contact op met de inspecteur’.

Meer lezen over Corsica? Bestel dan ACSI FreeLife Magazine 5-2015. Naast mooie reisverhalen, praten we je daarin ook helemaal bij over de nieuwe caravans en campers van 2016.

bestel magazine

Praat mee

 1. E

  Ik maakte een rondreis door Corsica, afgelopen zomer. Daarover maakte ik een online reisdagboek met eigen foto’s . De startpagina daarvan is hier te vinden : https://y.is/aLWHV

  Reageer
  0
  0
 2. Jannes Te Velde

  Wij willen deze zomer met de caravan naar Corsica. Het is ons echter niet duidelijk op welke wijze we dat het beste kunnen doen.
  – moeten we de boot vooraf reserveren
  – we wilden vanuit Genua, is dat goed te doen
  – kunnen we de dag voorafgaande aan de overtocht in de haven staan
  – ligt de parkeerplaats achter een hek
  – we hoorden dat de gasflessen niet mee mogen klopt dat?
  – is het goed te doen om met de caravan te rijden over het eiland
  Krijgen we een betalingsbevestiging bij reservering via internet voor de boot.

  Ik hoor graag reacties

  Reageer
  0
  0
 3. PF
  Peter van Het Hurktoilet, Frankrijkgids

  Ik zou niet adviseren een overtocht met de SNCM te reserveren. Daar dreigt nog altijd een faillissement…

  Reageer
  0
  0

Praat mee: 5 Corsica-tips van de ACSI-inspecteur

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht