ACSI FreeLife

Menu

Viscampings deel 2

Een passie voor vissen laat zich prima combineren met een kampeervakantie. In Duitsland stikt het van de mooie visuitdagingen. Speciaal voor de visliefhebbers zet ACSI FreeLife de campings op een rij waarbij je in de omgeving naar hartenlust de hengel kunt uitgooien. 

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
viscamping2

In het tweede deel komen we drie campings tegen uit de deelstaat Rijnland-Palts en eentje uit zowel Nedersaksen als Beieren.

6. Werneuchen, Brandenburg

40 kilometer ten noordoosten van Berlijn komen drie langgerekte meren, waaronder de Gamensee, bij elkaar in de Tiefensee. Country-Camping Berlin ligt aan de twee kilometer lange Gamensee. Vanwege de goede waterkwaliteit is dit meer populair bij zowel zwemmer als vissers.

Voor de Gamensee heb je nog tot het einde van dit jaar een private visvergunning nodig. De gemeente Werneuchen neemt daarna de rechten over. Visvergunningen voor alle drie de meren kun je afhalen bij de campingreceptie. Deze vergunning is ook geldig voor de visvijver 200 meter verderop.

7. Clausthal-Zellerfeld, Nedersaksen

Op vertoon van een geldige visvergunning ontvang je tegen een vergoeding een dag- of driedaagse kaart, die toegang geeft tot ongeveer 30 meren in de Harz. Camping Prahljust ligt in het Unesco-werelderfgoedgebied Oberharzer Wasserregal, direct aan het Pixhaier Teich meer.

Daaromheen bevinden zich andere meertjes die binnen enkele minuten gemakkelijk te voet te bereiken zijn. Bij zomers weer nodigen de zestig kleine meren rond Clausthal-Zellerfeld ook uit om te zwemmen, zeilen en varen.

8. Burgen, Rijnland-Palts

Campingpark Burgen/Mosel ligt aan de oever van de Moezel. Bij deze camping camping ten zuidwesten van Koblenz vind je een grote boot- en jachthaven. Visvergunningen voor de Moezel zijn beschikbaar als dag-, week-, maand- of jaarkaart, onder andere bij de plaatselijke toeristeninformatiekantoren.

Veel voorkomende vissoorten in de Moezel zijn paling, baars, kopvoorn, blankvoorn, alver en pos. Voor de fanatieke vissers zijn er in de omgeving ook forelbeken en visvijvers, waar ook vergunningen voor worden afgegeven.

9. Echternacherbrück, Rijnland-Palts

Campingpark Echternacherbrück ligt aan de Sauer, waar je vele mooie plekken vindt om te vissen. Deze rivier scheidt Duitsland van Luxemburg. Daarom heb je hier van 15 juni tot en met 15 maart geen visvergunning nodig.

Hou jij wel van wat meer uitdaging? Dan heb je hier de kans om het vliegvissen eens uit te proberen. De visvergunning die je hiervoor nodig hebt, is verkrijgbaar bij de receptie. Een weekvergunning voor vliegvissen kost € 5, per maand is dat € 10 en per jaar betaal je € 15.

Vanaf de camping loop je binnen vijf minuten Echternach in. In het centrum van de oudste stad van Luxemburg bevindt zich een viswinkel. Daar kun je ook terecht voor de vergunning voor het Meer van Echternach, op 1.200 meter van de camping.

10. Prien/Chiemsee, Beieren

De wateren van Oberbayern zijn ideaal om te vissen. In het Zuid-Duitse Prien kun je bijvoorbeeld visvergunningen kopen bij het toerisme-informatiebureau. Gastvergunningen voor de Chiemsee en andere verenigingswateren zijn te verkrijgen bij Anglerbund Chiemsee.

Panorama Camping Harras is niet speciaal uitgerust voor hengelaars, maar is een aanrader vanwege de ligging direct aan de Chiemsee.

Als je dan toch hier bent, is het zonde om alleen naar de dobber te kijken. Het rustige schiereiland Herrenchiemsee, op zo’n kilometer van de camping is de moeite van het overvaren waard. Je kunt hier wandelen en fietsen en een bezoek brengen aan het Herrenchiemsee Slot. Ook kun je vanuit hier uitstapjes maken naar het romantische Fraueninsel, München of Salzburg.

Lees ook deel 1.

Bron: MPS, tekst: Stefan Weidenfeld

Praat mee

Praat mee: Viscampings deel 2

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht