ACSI FreeLife

Menu

Nog drie redenen vóór de Chiemsee

De Chiemsee in het Duitse Beieren is een paradijs voor watersporters. Ook voor de landrotten onder de caravanners en camperaars is het waterrijk dat ook bekendstaat als het Beierse Meer een aantrekkelijke bestemming.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
ChiemseeBeieren

Het gevarieerde oeverlandschap laat zich perfect per fiets ontdekken. Wij geven je nog eens 3 redenen om te gaan.

Drie van de zes redenen

4

Spannende fietspaden

Op de Chiemsee-fietsroute maak je kennis met de schoonheid van het oeverlandschap in al haar facetten. De populaire tocht strekt zich uit over 55 kilometer. Steeds opnieuw heb je prachtig uitzicht over het water en de Alpentoppen in de verte. De route gidst je over weinig gebruikte verharde en onverharde wegen. Op veel plekken kun je een duik nemen en op verschillende aanlegplaatsen kun je met de pont naar een van de beroemde eilanden. De fietsroute loopt langs negen dorpjes met gezellige rustlocaties en is in beide richtingen fantastisch aangegeven.

De Chiemsee-fietsroute is voor iedereen goed te doen. Met maar 159 meter hoogteverloop is er slechts sprake van kleine hellinkjes. Een stoerdere variant is het Chiemsee-parcours. Deze is maar twee kilometer langer en kent een hoogteverloop van 221 meter. Van eind mei tot half oktober rijden de bussen van de Chiemsee-Ringlinie hetzelfde rondje; fietsenliefhebbers kunnen zich zo op elk moment terug laten brengen naar hun beginpunt.

5

Beierse lekkernijen met meerzicht

De keuken van Chiemgau bestaat voornamelijk uit visgerechten, gemaakt van soorten uit de Chiemsee en andere wateren in de regio. Elke herberg heeft er de beroemde Steckerlfische op ’t menu. Dit maaltje bestaat uit Chiemsee-houtingen die boven een houtskoolvuur zijn gegrild, traditioneel geserveerd met bier. Vooral in de restaurants meteen aan de kust en op de eilanden is deze lekkernij bij de gasten erg in trek. Als het even meezit, kan je tijdens het eten de rode zon boven het ‘Beierse meer’ langzaam in de verte onder zien gaan.

Hoe verder van het meer, hoe meer de vis op tafel vergezeld wordt door kruidige kaas, afkomstig van de groene heuvelweiden in de omgeving. Brotzeit is in heel Zuid-Beieren een belangrijke traditie. Deze maaltijd wordt gekenmerkt door zelfgebakken brood met ham en kaas uit eigen productie. Voor wandelaars is het een welkome beloning voor een klim door de heuvels. Een ander stevig gerecht is de typische witte worstsalade, die bestaat uit bijtgare linzen, witte worst, mierikswortel en radijs. De kwaliteit van de producten wordt onderstreept door hun versheid en lokale herkomst.

6

Eeuwenoude juweel aan de Inn

De geschiedenis van Wasserburg in het noorden van Chiemgau gaat terug tot de elfde eeuw. In 1332 kreeg de stad van keizer Ludwig van Beieren het recht om zout te verhandelen en op te slaan. Het bevorderde de handel en scheepvaart enorm. Dit economische voordeel eindigde abrupt toen hertog Albrecht IV in 1504 dit salzstapelrecht weer introk. Omdat er daarna geen geld meer was voor nieuwbouw, zijn veel gebouwen uit de bloeiperiode bewaard gebleven.

De lange Marienplatz maakt indruk met haar bijna volledig bewaarde gotische arcades. Alleen het Kernhaus kreeg later nog een rijk gestucte rococogevel, ontworpen door Johann Baptist Zimmermann. www.wasserburg.de

Kamperen aan de Chiemsee

Rond de Chiemsee vind je 7 campings.

  1. Panorma Camping Harras – Kampeerdersbeoordeling op Eurocampings.eu: 6,9
  2. Camping Sport Ecke – Kampeerdersbeoordeling op Eurocampings.eu: 7,7
  3. Camping Möwenplatz – Kampeerdersbeoordeling op Eurocampings.eu: 7,6
  4. Chiemsee Camping – Kampeerdersbeoordeling op Eurocampings.eu: 8,2
  5. Camping Seehäusl – Kampeerdersbeoordeling op Eurocampings.eu: 8,2
  6. Camping Kupferschmiede – Kampeerdersbeoordeling op Eurocampings.eu: 7,7
  7. Camping Hofbauer – Kampeerdersbeoordeling op Eurocampings.eu: 8

In deel 1 van dit artikel vind je nog drie redenen waarom je deze kampeerbestemming niet mag missen!

Bron: MPS, Tekst en foto’s: Thomas Cernak

Praat mee

Praat mee: Nog drie redenen vóór de Chiemsee

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht