ACSI FreeLife

Menu

Kamperen in Zuid-Jutland

Brede witte zandstranden op de eilanden, mooie stadjes in het zuiden, groene heuvels en dalen, prachtige bossen en fjorden met ondiepe oevers in het oosten. In Zuid-Jutland ontdekken kampeerders de mooiste plekken van Denemarken.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Zuid Jutland

“Hyggelig”, noemen de Denen hun landschap ook wel. Gezellig, behaaglijk, huiselijk en vriendelijk volgens de Nederlandse taal. Zuid-Jutland voelt voor Nederlandse reizigers vertrouwd aan, door zowel het landschap als de bouwstijl. Zo is er een typisch Hollandse molen te vinden op het Deense Waddeneiland Mandø, en bepalen koeien, schapen en fietsers het beeld.

Wildkamperen

Waar in andere Scandinavische landen wildkamperen veelal wordt toegestaan, is dit in Denemarken verboden. Een campingpas kost omgerekend ongeveer €15, en is verplicht. Zuid-Jutland biedt oneindig veel kampeermogelijkheden, van simpele grasvelden tot uitgebreide recreatieve campings.

Ook de veelzijdigheid van het gebied maakt Zuid-Jutland aantrekkelijk voor kampeerders. Of je nou een actieve vakantie met wind- of kitesurfen, fietsen en wandelen wil of juist lekker wil ontspannen in een spa en gezellig shoppen: het biedt voor ieder wat wils. En door de goede infrastructuur en relatief korte afstanden is alles in het gebied goed en makkelijk te bereiken.

Uitgebreid reisverslag

Voor een uitgebreid reisverslag van Zuid-Jutland, Denemarken, lees het magazine ACSI FreeLife 6-2015. Hier lees je hoe onze redacteur van Kruså, Sønderborg, Åbenrå, Haderslev, Gram, Ribe, Mandø, Rømø, Skaerbaek, Højer, Møgeltønder tot Tønder reist en wat zij tijdens deze tocht heeft ervaren.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Kamperen in Zuid-Jutland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht