ACSI FreeLife

Menu

Zo kies je de juiste e-bike voor je kampeervakantie

Fiets jij ook graag tijdens jouw kampeervakantie? Met een goede e-bike beleef je nog meer plezier. Maar welke moet je hebben? Daarvoor ging ACSI FreeLife te rade bij een van de winkels van het Duitse fietsenmerk Cube.

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
E-bike_Cube

De elektrische fiets is het ideale vervoermiddel voor wanneer het nét te ver is met de gewone fiets, zeker wanneer je óók nog  eens tegenwind hebt. Vooral ook in de heuvels geeft de e-bike net dat extra steuntje in de rug waardoor je kunt blijven genieten in plaats van afzien.

Techniek steeds beter

Met de extra ondersteuning pak je niet alleen vaker de fiets, maar fiets je ook verder. En tegenwoordig wordt de techniek steeds beter, waardoor je bijna niet door hebt dat je op een e-bike rijdt.

Gewicht, accu en motor van de e-bike

“Bij het kiezen van een e-bike is een aantal dingen van belang”, zegt Store Manager Danny Vestergaard van Cube Store Vlaardingen. “Dat is het gewicht van de fiets, de grootte van de accu en de kracht en plaatsing van de motor. De fietsen van Cube zijn erg licht terwijl ze toch stevig en stabiel aanvoelen zodat je makkelijk en veilig kunt op- en afstappen. Dankzij de nieuwste accu’s van Bosch kun je prachtige tochten maken, zonder bang te hoeven zijn dat je met een lege accu komt te staan.”

E-bike met middenmotor

De e-bikes van Cube hebben altijd een middenmotor. “Dat geeft een heel natuurlijk gevoel met fietsen en is ook het meest betrouwbaar.” De motoren zijn allemaal van Bosch en zijn stil en licht. En mocht je ergens in de wereld problemen met de e-bike hebben, is er altijd een servicepunt in de buurt die je weer op weg helpt.”

In het assortiment van Cube zitten veelzijdige toerfietsen om prachtige dagtochten te maken, maar ook sportieve alleskunners om de bergen te kunnen trotseren. Een gloednieuw model dat speciaal voor kampeerders interessant is, is de Compact Hybrid. We stellen deze Compact Hybrid en nog twee nieuwe modellen aan je voor.

Veelzijdig en ontspannen

De Touring Hybrid is een e-bike voor de fietser die graag ontspannen op pad wilt gaan. De motor en accu in het midden geven de fiets een natuurlijk en betrouwbaar gevoel. Het zwaartepunt is immers perfect gepositioneerd, welke van de drie framevarianten – heren, mixed of lage instap – je ook kiest. En dat resulteert in fijne stuureigenschappen en een zeer goede rechtuitstabiliteit.

E-bike Cube Touring HybridE-bike Cube Touring Hybrid

Ook goed zijn de componenten. Van de Suntour voorvork met luchtvering tot de volumineuze Schwalbe banden, alles staat in dienst van comfort, controle en veiligheid. Spatborden, verlichting, een standaard en – zeer fraai én sterk – een geïntegreerde bagagedrager ontbreken uiteraard niet. Het maakt de Touring Hybrid zeer geschikt om lekker te toeren, of om gewoon even  snel boodschappen te doen. Een veelzijdige e-bike dus.
Prijs: vanaf € 1.899

Geen heuvel te steil

De Kathmandu Hybrid is een trekkingfiets die letterlijk de hele wereld aan kan. Daarvoor is de e-bike uitgerust met de Bosch Performance Line CX, een motor die echt met je mee denkt. Dankzij slimme ondersteuning is geen heuvel te steil. Ideaal dus voor vakantiebestemmingen als Duitsland, Oostenrijk of Frankrijk.

E-bike Cube Kathmandu Hybrid

Het nieuwe frame is geïnspireerd op dat van de hybride mountainbikes van Cube, inclusief slanke belijning, modulair accusysteem en compacte motorbehuizing. Dankzij het lage zwaartepunt rijdt de Kathmandu Hybrid levendig en laat zich intuïtief van richting veranderen, zonder in te boeten aan stabiliteit en koersvastheid, zelfs met volle tassen aan de geïntegreerde bagagedrager. De fiets wordt afgemonteerd met krachtige schijfremmen, lange spatborden, een stevige achterstandaard en geïntegreerde verlichting.
Prijs: vanaf € 2.499

Perfecte campingfiets

Het meenemen van een e-bike in de camper of caravan is vaak een afweging tussen enerzijds rijcomfort en anderzijds beschikbare ruimte. De Compact Hybrid biedt het perfecte compromis. Het is geen vouwfiets maar hij is wel zo compact dat de fiets maar weinig plaats inneemt. Basis vormt het compacte frame met makkelijke instap en kleine 20 inch wielen die de fiets sterk en wendbaar maken.

E-bike Cube Compact Hybrid groen

De dikke banden strijken dankzij hun grote volume probleemloos alle hobbels glad. Zadel en stuur laten zich snel en makkelijk aanpassen aan iedere lengte. De Bosch Active Plus aandrijflijn werkt soepel, krachtig en probleemloos. Dat geldt trouwens ook voor de Shimano versnellingsnaaf in het achterwiel. Of kies voor de Sportuitvoering als je meer versnellingen en een grotere accu wenst. De mogelijkheid om bagagedragers te monteren – achter, voor of allebei – maakt de Compact compleet.
Prijs: € 2.499 / € 2.599 (Sport)

E-bike testcentrum

Cube e-bike testcentrum

Nieuwsgierig geworden naar hoe een e-bike nu echt rijdt? Er is maar één manier om daar achter te komen. Bij de Cube Store in Vlaardingen staan ruim 500 fietsen  (proef)rijklaar opgesteld. Testen kan ook bij de Cube Store in Leersum op de Utrechtse Heuvelrug. In de Cube Stores krijg je het beste advies over de motor, accu en alles wat bij een e-bike komt kijken. Kijk op cubestores.nl en ga testen.

Fietsspecial

Meer fietstips, mooie routes en bestemmingen lees je in de 68 pagina’s dikke fietsspecial van het aprilnummer van ACSI FreeLife.

Bestel magazine

Praat mee

 1. GW
  Guze van Wallenberg

  Ik heb al jaren een elektrische vouwfiets van het merk Shinga, heeft een flink actieradius en wordt aan huis gerepareerd of opgehaald en met een week weer teruggebracht.

  Reageer
  1
  0

Praat mee: Zo kies je de juiste e-bike voor je kampeervakantie

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht