ACSI FreeLife

Menu

Handig: elektrische vouwfiets

De opmars van de elektrische fiets is niet meer te stuiten. Je ziet ze dan ook steeds vaker achterop of in de camper of caravan. Een handige variant van dit vervoermiddel is de elektrische vouwfiets.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
3
3
ReactiesPraat mee
elektrischevouwfiets

E4-motion Mini elektrische vouwfiets

Wat direct opvalt aan de E4-motion Mini elektrische fiets is het geringe gewicht van 14,5 kg. De elektrische fiets is doorgaans zwaarder dan een normale fiets, maar deze vouwfiets houd dat dus binnen de perken. Een ander bijkomend voordeel van deze vouwfiets is dat deze onderweg en 's avonds in de camper of caravan gestald kan worden. Of zelfs in de auto gelegd kan worden. Daarmee geef je dieven natuurlijk minder kans. Ingeklapt meet deze fiets 114 centimeter in de lengte, 25 centimeter in de breedte en 48 centimeter in de hoogte.

Accu

In eerste instantie lijkt de vouwfiets helemaal niet op een elektrische fiets. De accu is namelijk niet zichtbaar, want volledig verwerkt in het frame van de fiets. Daarmee is de accu goed beschermd, maar dus niet zo maar af te nemen of te vervangen. Het opladen duurt 2,5 tot 3 uur met een 100V – 240V 1,6A smart charger oplader.

Met een volledig opgeladen accu kan je ongeveer 25 kilometer rijden. De exacte afstand is natuurlijk sterk afhankelijk van de mate van elektrische ondersteuning, de weersomstandigheden en de druk in de banden. Dat maakt de vouwfiets niet zo geschikt voor toeristische tochtjes, maar voor praktische ritjes voldoet hij uitstekend.

Trapondersteuning

De E4-motion Mini elektrische vouwfiets wordt standaard geleverd met drie Shimano Nexus naafversnellingen. Het bedieningspaneel voor de elektrische ondersteuning bevindt zich op het stuur. In totaal zijn er 10 verschillende ondersteuningsstanden. Bij minimale ondersteuning wordt deze automatisch aangepast aan de trapsnelheid.

Conclusie

Met name camperaars hebben profijt van een klein, alternatief vervoermiddel op de camperplaats of camping. De elektrische vouwfiets is dan natuurlijk een uitkomst. Hij is licht, makkelijk te vervoeren en brengt je met gemak in het nabijgelegen dorp om bijvoorbeeld boodschappen te doen. De kleine wielen geven misschien wat minder comfort, maar voor kleinere afstanden is dat niet echt een probleem.

De actieradius (ongeveer 25 kilometer) maakt de vouwfiets minder geschikt om – met elektrische ondersteuning – de omgeving te verkennen. Dan moet je toch echt op de trappers gaan staan.

Te koop met korting

De E4-motion Mini elektrische vouwfiets is nu te koop in de ACSI Webshop.
ACSI Club ID-leden betalen de laagste prijs: € 699,-.

Praat mee

 1. BV

  Wij hebben al enkele jaren een elec.vouwfiets van het merk Shinga-type: scamper. Deze fiets heeft een actieradius van ca. 50 km, is goed op te vouwen en mee te nemen in de kofferbak van de auto. Ideaal voor bijv. Frankrijk met de vele klimmetjes.

  Reageer
  0
  0
 2. Eb

  […] Elektrische vouwfiets │ E4-motion Mini │ elektrische … – De opmars van de elektrische fiets is niet meer te stuiten. Een handige variant voor op de camping is de elektrische vouwfiets. […]

  Reageer
  0
  0
 3. jb

  Dit lijkt mij een ideale el.vouwfiets voor onze caravan en boot(je).
  Ik zal nauwkeurig de reviews blijven volgen.
  De eerste vraag die rijst is dus: Wat kost een nieuwe batterij?
  Mvg, j.bos

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Handig: elektrische vouwfiets

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht