ACSI FreeLife

Menu

Flyer e-bikes, pionier van de elektrische fiets

De e-bikes van Flyer worden beschouwd als een van de beste elektrische fietsen ter wereld. In hun uitgebreide assortiment is de compacte Upstreet1 een interessant model voor kampeerders. ACSI FreeLife stelt de Flyer Upstreet 1 en 2 aan je voor.

Auteur
Timo de Boer
Datum
ReactiesReageer
FLYER_E-Bikes_Urban_Upstreet1_Thun_1175

Tegenwoordig worden er meer e-bikes verkocht dan fietsen zonder elektrische trapondersteuning. Toch is het nog maar dertig jaar geleden dat de Zwitserse uitvinder Philippe Kohlbrenner op het idee kwam om zijn fiets uit te rusten met een motor.

Zo ontstond het idee voor de eerste e-bike

Hij woonde in Emmental op de heuvel Lueg en werkte in het dal bij een bedrijf dat gespecialiseerd was in energietechniek. Volgens de legende kookte zijn vrouw zo lekker dat hij elke middag met de fiets bergop naar huis reed om te lunchen. De 300 hoogtemeters die hij moest afleggen, kostten hem echter veel moeite. Dat bracht hem op het idee zijn fiets te motoriseren.

E-bike op een autoaccu

Hiervoor maakte hij gebruik van een ruitenwissermotor van een vrachtwagen en een autoaccu. Om te motor te activeren zat er eenvoudige tuimelschakelaar aan het stuur en om het vermogen te controleren, gebruikte hij een ampèremeter. Deze eerste Flyer e-bike kreeg de naam ‘Rode Buffel’ vanwege de rode kleur van het frame en de aerodynamische positie van het stuur.

FLYER_E-Bikes_Urban_Upstreet1_Thun_0731De Upstreet1 is een compacte e-bike die dankzij zijn kleine wielen lekker wendbaar is en desondanks heel stabiel rijdt. De Upstreet2 kun je ook nog eens opvouwen.

Doorbraak Flyer

In 1995 volgt de ‘Flyer Classic’, de eerste e-bike in kleine serie op de Zwitserse markt. Begin 2000 breken de hoogwaardige e-bikes van Flyer definitief door met de intussen legendarische C-serie. Met de behoeften van de klanten op de eerste plaats en bouwend op de pijlers ‘uitstekende Zwitserse kwaliteit’, ‘innovatiekracht’, ‘oog voor detail’ en ‘hoogstaand en tijdloos design’ zorgt Flyer ervoor dat de e-bike overal in Europa ingeburgerd raakt.

Flyer: 18 modellen

Nu, 26 jaar na de geboorte van het merk Flyer, is de e-bike populair bij jong en oud. De fietsen van Flyer worden ontworpen en gemaakt in het Zwitserse Huttwill waar maandelijks bijna 6.000 e-bikes de fabriek uitrollen. Het assortiment wordt onderverdeeld in de categorieën Tour, Crossover, Mountain en Urban. Er is keuze uit 18 verschillende modellen zodat elk type fietser een Flyer e-bike vindt die bij hem of haar past.

Flyer Upstreet1

csm_FLYER_E-Bikes_MY21_Upstreet1_743_Comfort_BlackMatt_838cc26722

De Upstreet1 is aangepast aan de beperkte ruimte tijdens kampeervakanties. Juist dáár toont hij zijn grootsheid. Deze e-bike is compact vormgegeven met 20 inchwielen en heeft mede daardoor een uitstekende wendbaarheid. De Upstreet1, met een trendy uitstraling, maakt fietsen plezierig. Dat komt mede door de stabiliteit van het frame en de goede wegligging.

De Upstreet1 komt in twee verschillende uitvoeringen. Het instapmodel, de Upstreet1 5.00, is uitgerust met Bosch Active Line Plus. De bijzonder stille motor ondersteunt de bestuurder met een koppel tot 50 Nm op ieder terrein. Voor wat extra power kies je de Upstreet1 7.43 die een wat hoger koppel van 65 Nm heeft en een Bosch Performance Line aandrijving.

De geïntegreerde PowerTube 500-batterij kan in een paar eenvoudige stappen worden verwijderd voor een laadbeurt. Het is ook mogelijk de batterij direct op de fiets te laden, want op de e-bike zit een beveiligde oplaadpoort. Dit Flyer-model is een zogeheten ‘one-size-fits-all’ e-bike. Het maakt dus niet uit of je 1,50 of 1,90 meter lang bent. Het zadel is evenals het stuur dankzij de Speedlifter twist Pro eenvoudig zonder gereedschap in hoogte verstelbaar.

Flyer Upstreet2

csm_FLYER_E-Bikes_MY21_Upstreet2_743_Comfort_JeansBlueGloss_306047973d

Kan het nog compacter? Jazeker! De Upstreet2 is het vouwbare alternatief van de Upstreet1. Dankzij de slimme vouwverbinding met dubbele zekering is deze vouw e-bike zeer stabiel en biedt ook nog eens volop rijcomfort. In een paar eenvoudige stappen en zonder gereedschap is de Upstreet2 op te vouwen en op te bergen in een kleine ruimte.csm FLYER E Bikes MY21 Upstreet2 500 Comfort JeansBlueGloss gefaltet ccf87fab43

De compacte fiets is ingeklapt een pakket van slechts 93x85x40 centimeter. Op die manier is de Upstreet2 gemakkelijk mee te nemen, ook in het openbaar vervoer. De Upstreet2 zal in de loop van 2021 beschikbaar zijn en je kunt kiezen uit twee uitvoeringen.

Fietsspecial

Wist je dat het nieuwste nummer van ACSI FreeLife 4-2021 weer vol staat met fietscontent voor de kampeerder? In de jaarlijkse fietsspecial liggen dit keer de kampeerbestemmingen Bolzano, het Teutoburgerwoud, Saksen-Anhalt, Tsjechië en het IJsselmeer onder het fietsende vergrootglas én laten we je zien welke nieuwe fietsgadgets van pas kunnen komen.

Bestel nummer

Praat mee

Praat mee: Flyer e-bikes, pionier van de elektrische fiets

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht