ACSI FreeLife

Menu

Koken als thuis met de Cadac 2 Cook 3 Pro Deluxe

Stel je voor dat je jezelf een kooktoestel zou mogen ontwerpen voor op de camping. Grote kans dat jouw ontwerp dan zal lijken op de 2 Cook 3 Pro Deluxe van Cadac | Dometic. Met dit tweepits kooktoestel heb je alles bij de hand wat je nodig hebt. Redacteur Sander nam dit mobiele kookfornuis mee naar de camping en probeerde ‘m uit.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Cadac 2 Cook 3 Turbo 2048x1365px 2
Cadac 2 Cook Turbo 2048x1365px 2

Lichtgewicht kooktoestel

Als ik de 2 Cook uit de draagtas haal, valt het vooral op hoe licht-ie is. Zo licht dat ik twijfel of mijn uitklapbare kookfornuis wel compleet is. Het toestel heeft een kunststof body en een RVS kookoppervlak. De bak- en grillplaat die je er net als de draagtas bij krijgt, zitten beschermd verpakt onder de 2 Cook.

Geen zware gasfles nodig

Met behulp van de Cadac Quick release koppel je de slang met één simpele klik vast aan de Trio Power Pak. Dit handige doosje is gevuld met drie gasblikjes van ieder 220 gram. Scheelt toch weer een zware gasfles.

Windbescherming

Voordat ik het gas aanzet, klik ik aan beide zijkanten de aluminium windschermen vast. Zo voorkom je dat je vlam uitwaait. Het is één van de verbeteringen die Cadac | Dometic in 2022 heeft aangebracht aan de 2 Cook, die in 2021 op de markt werd gezet. Aan de achterkant zorgt het deksel van de kookplaat voor de windbescherming. Sinds eind mei 2024 is er weer een nieuwe versie van dit toestel, de 2 Cook 3 Turbo. Daarover lees je later in dit verhaal meer.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar meer kampeerinspiratie?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu

Eitje bakken op de 2 Cook 3 Pro Deluxe

Het ontsteken van de kookpit is zo gepiept. Je draait de gasknop open, waarna je hem kan ontsteken met de piëzo-ontsteking. In de middelste stand is de kleine eetlepel roomboter op de bakplaat binnen tien seconden gesmolten. De bakplaat is zo glad dat het me drie pogingen kost om mijn spiegelei om te draaien. Voor de rest kookt het net zo snel als thuis en ligt mijn beide kanten gebakken spiegelei binnen vijf minuten op mijn bord. Bij de afwas verbaast het me hoe snel de bakplaat weer schoon is. Na een keukenpapiertje en een paar poetsbewegingen met de zachte kant van de schuurspons is de plaat alweer schoon.

Spaghetti koken met de 2 Cook

De volgende dag vinden de kinderen het tijd voor een lievelingskostje: spaghetti. Kan ik meteen testen hoe de 2 Cook het doet met een gewone pan op het vuur. Net als tijdens de eitest staat het eten net zo snel op tafel als thuis.

Cadac 2 Cook 3 Pro Deluxe_spaghettiSpaghetti koken met de Cadac 2 Cook 3 Pro Deluxe

De nieuwste uitvoering van de 2 Cook

Terug naar de nieuwste uitvoering van Cadac’s blikvanger, de 2 Cook 3 Turbo. Het verschil met de vorige uitvoering van de 2 Cook zit ‘m allereerst in de twee Turbobranders, waarmee jij dus nóg sneller je maaltijd bereid. Deze efficiënte branders zorgen er volgens Cadac | Dometic voor dat een liter water sneller kookt, terwijl er minder gas wordt gebruikt.

De 2 Cook Turbo is bovendien beveiligd met de zogenaamde Flame Failure Device (FFD). Deze thermische beveiliging zorgt ervoor dat de gastoevoer automatisch afsluit als de vlam onverwacht uitgaat. Daardoor kun je dit kookapparaat zowel binnen als buiten veilig gebruiken. De 2 Cook 3 Turbo is te koop voor € 199,95, terwijl de 2 Cook 3 Pro Deluxe een prijskaartje heeft van € 169,95.

Praat mee

Praat mee: Koken als thuis met de Cadac 2 Cook 3 Pro Deluxe

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht