ACSI FreeLife

Menu

4 handige bedieningsapps voor kampeerders

Je kampeermiddel kan je tegenwoordig bijna volledig bedienen met je smartphone. Zo kan je via je telefoon alvast je caravan of camper opwarmen terwijl je nog op de piste staat. ACSI FreeLife gidst jou door de mogelijkheden van de belangrijkste bedieningsapps op kampeergebied.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Bedieningsapps_Truma_iNetSystem

Veiligheid op de maat

Met de E-Trailer-app shop je precies bij elkaar wat jij nodig hebt. Dit Nederlandse veiligheidssysteem biedt verschillende modules aan om goed toegerust op pad te kunnen.  Om E-Trailer te kunnen gebruiken, moet je een boordcomputer laten installeren in je camper of caravan, die vervolgens via bluetooth in contact staat met de app.

Bedieningsapps_E-Trailer

De acht verschillende modules die E-Trailer op dit moment aanbiedt, zijn afzonderlijk verkrijgbaar. Van bandenspanning en de capaciteit van je gasfles en watertank tot de kogeldruk en de binnentemperatuur.

Voorkoelen

Heeft jouw camper of caravan een verwarming- en/of airconditioningsysteem van het merk Truma? Dan is de Truma-app die gekoppeld is aan het bijbehorende Truma iNet-systeem geen overbodig luxe. De Truma iNet Box is het schermpje in je kampeermiddel waarmee je je Truma-apparaten bedient.

Bedieningsapps_Truma_iNetSystem

Zo kan je buiten vanuit je campingstoel met je telefoon (via bluetooth) in de hand alvast de verwarming een tikkeltje hoger zetten. Ben je nog onderweg maar wil jij je kampeermiddel alvast voorverwarmen of –koelen, ook dan kan je de verwarming of airco bedienen in de app. Ook handig, je kan de Truma-apparatuur vanuit maximaal vier schermen aansturen.

Hymer slim

Accustatus. Onderhoudsintervallen. Verwarming. Airconditioning. Je kan het zo gek niet bedenken, of je vindt deze informatie in de nieuwe Hymer Connect-app. Een van de meest in het oog springende functies die je kan bedienen met deze app is de interieurverlichting. Hiermee hoef je in theorie nooit meer aan de knoppen te zitten. Dat kan je voor je vakantie al doen. Je kan namelijk precies instellen hoe je camper gedurende de dag wordt verlicht.

Bedieningsapps_Hymer Connect

De verlichting van de Hymer B-klasse MasterLine die hiermee is uitgerust, is niet alleen dimbaar. Zelfs de kleurtemperatuur kan je regelen met je smartphone. Zo kan je ervoor zorgen dat je ’s ochtends wakker wordt van helder wit licht. Omdat Hymer Connect pas sinds dit jaar op de markt is, is de app alleen bruikbaar voor Hymer B-klasse MasterLine-modellen (integralen én halfintegralen) vanaf bouwjaar 2020.

Merkgebonden bedieningsapps

Naast Hymer Connect bestaan er meerdere merkgebonden bedieningsapps. In de Adria Mach-app vind je naast de gebruikelijke functies een handige, uitgebreide database waarmee je onder meer snel de dichtstbijzijnde Adria-dealer kunt vinden. Met deze app van Adria kan je ook een wifi-hotspot aanmaken zodat je overal toegang hebt tot internet.

bedieningsapps_Adria Mach

Heb jij een caravan of camper van Hobby? Dan is HobbyConnect een praktische aanvulling. Met deze app kan je naast de gebruikelijke functies als het aflezen van de accustatus en het bedienen van de airconditioning ook lichtinstellingen opslaan.

Bestel de accessoirespecial

Wil je meer weten wat voor gadgets of accessoires nog meer van pas komen op, in of rondom je kampeermiddel? In ACSI FreeLife 3-2021 vind je een uitgebreide accessoirespecial.

Bestel nummer

Praat mee

Praat mee: 4 handige bedieningsapps voor kampeerders

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht