ACSI FreeLife

Menu

Winterse Eriba Nova

Is de Eriba Nova GL 545 geschikt voor een wintervakantie? ACSI FreeLife nam de caravan mee naar de sneeuw om het te testen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Eriba Nova GL 545

Signalement

Merk
Eriba
Model
Nova GL 545
Onderstel
Al-Ko chassis met rubbervering
Gewicht
Leeggewicht 1430 kg, max. toelaatbaar gewicht 1700 kg

Met de in 2014 nieuw gepresenteerde Nova-caravans heeft Eriba duidelijk stappen in de richting van een wintervakantie gezet. Zo is er dankzij de Pual-constructie een goede isolatie van de caravan en de nieuw ontworpen verwarmingstechniek zorgt ervoor dat je er warmpjes bijzit. En ook de rit naar Sölden verloopt probleemloos, ondanks de barre weersomstandigheden.

Bevroren ondergrond

Eenmaal op de camping verloopt alles vlot. De caravan achterwaarts op de standplaats zetten, loskoppelen, stroom aansluiten, verwarming aan; het verloopt allemaal prima. Het opzetten van de voortent is lastiger vanwege de bevroren ondergrond. Het opbouwen is het probleem niet, maar het spannen wel. Ondanks voorboren krijgen we de schroefharingen maar moeilijk de harde bodem in.

Verbruik

Tijdens de opwarmfase is het energieverbruik het grootst: in de eerste 24 uur verbruiken we al 28 kilowattuur stroom. In de dagen daarna wordt het verbruik lager. De onmisbare vloerverwarming kan afzonderlijk worden ingeschakeld en de afgifte van warmte werkt uitstekend. En ook wat leefcomfort betreft doet de Eriba Nova het goed. Er zijn veel ruime bovenkastjes en een drooglade in de kledingkast boven de verwarming. Een punt van kritiek is de positie van de kapstok bij de ingang. Heb je er spullen opgehangen, dan blokkeren deze de tv, de verschillende stopcontacten en schakelaars.

Conclusie

Alles bij elkaar is de Nova GL 545 met winterpakket een perfecte caravan voor stellen die in het koude seizoen hoge eisen stellen aan het comfort en binnenklimaat. Dat Eriba hiervoor € 31.882 in rekening brengt, is voor wat je krijgt bijna een koopje.

Wil je meer lezen over de rijeigenschappen, het leefcomfort en de winterse voorzieningen in de Eriba Nova GL 545? Je leest het in ons magazine, ACSI FreeLife 1-2016.

Rectificatie: in het artikel in het ACSI FreeLife magazine 1-2016 wordt vermeld dat in de ‘eerste twee dagen’ twee gasflessen worden verbruikt van 11 kg. Dit moet in de eerste tien dagen zijn.

bestel magazine

Praat mee

 1. JC
  Jos Croijmans

  Beste redactie

  wij hebben twee caravans gehad van het merk Eriba Nova 530 we moeten toegeven dat het een geweldige caravan is maar hij heeft een minpunt het dak loopt hol dus na verloop trekt het water door het dakluik de caravan in wij hadden dat bij alle twee de caravans bij de eerste hebben wij niets vergoed gekregen want wij zouden volgens de dealer zelf de tuinslang erin gehangen hebben de tweede caravan hebben wij gelijk naar Hymer in Papendrecht gebracht die hebben hem gerepareerd en wij kregen de mededeling dat wij onze winter caravan met winter pakket niet winters buiten moesten gebruiken.
  dat was onze ervaring met Eriba Nova 530 wij hadden hem na dat euvel direct weer verkocht en willen nooit geen Eriba of Hymer meer.
  met vriendelijke groet; Fam. Croijmans

  Reageer
  0
  1

Praat mee: Winterse Eriba Nova

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht