ACSI FreeLife

Menu

Vergelijking: T@B versus Eriba Touring

De ene is retro, de andere klassiek en beide hebben een cultstatus. De T@B 320 RS en de Eriba Touring 310 zijn de kleinste modellen in hun klasse. Welke is het meest inspirerend?

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
T@B en Eriba
Model
320 RS en 310
Testjaar
2016

“Oh wat schattig!” Iedereen die de caravans ziet, reageert enthousiast. Of het nu op de weg of op de camping.

Cultcaravans

Al meer dan vijftig jaar is er de legendarische Touring van Eriba. Pas sinds vijftien jaar rolt de T@B van de band. Beide hebben een heuse fanbase en beide worden gezien als echte cultcaravans. Tegelijkertijd hebben beide modellen klein onvolkomenheden. Weinig stahoogte bijvoorbeeld, en geen toilet. Maar anderzijds zijn ze licht, gemakkelijk te hanteren en gewoon een feest voor het oog.

De T@B 320 RS is nu, na bijna vijftien jaar, volledig herzien. De vernuftige vormgeving moest worden aangepast, omdat hij niet meer aan de huidige regelgeving voldeed. De T@B bood bij een aanrijding namelijk geen onderrijbeveiliging en moest daardoor aan de achterkant worden verlaagd. De designers maakten gebruik van de situatie en verhoogden tegelijkertijd de stahoogte. Het resultaat is een beeldschone lijn, die echter niet helemaal overeenkomt met de T@B van vroeger.

Klassieker in de Eriba Touring serie

De Familia 310 is de klassieker in de Eriba Touring serie. Hij heeft al veel facelifts achter de rug, maar bleef daarbij altijd herkenbaar. Designer Johann Thomforde kreeg in 2008 voor het laatst de opdracht om de proporties aan te passen aan de eisen van deze tijd. Hoewel voor het ongetrainde oog nauwelijks zichtbaar, werd de caravan met buisframe compleet opnieuw ontworpen.

Hij trok de ‘riem’ rond het midden wat strakker aan, vergrootte de deur en zorgde ook voor modern lijnenspel in het interieur. Ook de 310 moet het zonder sanitair stellen, maar heeft wel een vast bed en een kleine zitgroep aan de voorkant. Deze kan zelfs worden aangevuld met een stapelbed, waarmee hij de naam Familia eer aandoet. In de identieke Familia 320, met dezelfde indeling als de T@B, bouwde Eriba wel een toiletruimte.

Wil je weten hoe deze twee cultcaravans zich tot elkaar verhouden? In ACSI FreeLife 4-2016 gaan we uitgebreid in op de overeenkomsten en verschillen. En je vindt er de technische gegevens en extra opties van beide caravans.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Vergelijking: T@B versus Eriba Touring

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation