ACSI FreeLife

Menu

Test: Bürstner Averso plus 440 TK

De Bürstner Averso plus is een nieuwe caravan met hefbed. Is hij ook voor grote gezinnen ruim genoeg? ACSI FreeLife deed de Proftest.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Bürstner
Model
Averso plus 440 TK
Banden
185 R 14 C met stalen velgen, Load Index 102
Testjaar
2014
Gewicht
Leeggewicht 1198 kg, netto laadvermogen 214 kg
Basisprijs
18600

Uniek caravanhefbed

Compacte afmetingen, een ruime zitgroep, een groot tweepersoonsbed en daarnaast ook nog kinderbedden. Ook al wordt de ruimte nog zo goed ingedeeld, normaal gesproken past dat niet allemaal in een caravan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat compacte gezinscaravans geen tweepersoonsbed hebben. In plaats daarvan kan de rondzitgroep meestal worden omgebouwd tot een logeerbed.

Vijf jaar geleden vond Bürstner een geheel eigen oplossing: de Averso plus. Daarin wordt met een slimme inrichtingstruc het bijna onmogelijke gerealiseerd: het hefbed voor de ouders hangt boven de zitgroep en wordt alleen naar beneden gehaald wanneer het nodig is. Dat is slim bedacht. In campers kom je een hefbed vaak tegen, maar voor caravans is het vooralsnog alleen bij Bürstner verkrijgbaar. De Bürstner Averso plus is voor 2014 technisch en optisch verbeterd.

Verbeterde versie Bürstner Averso

Hij kreeg een bodemplaat met honingraatstructuur en een deklaag uit polyester, die lichter en duurzamer moet zijn. De ophanging van het hefbed is versterkt en het meubilair heeft vooral in deze versie met zijn contrasterende kleurtinten een luxe uitstraling. Op verzoek kan de klant ook het lichtere Amarant-dessin krijgen. Wij van ACSI FreeLife hebben de middelgrote Bürstner Averso Plus 440 TK getest.

Dit model heeft voorin stapelbedden die onderweg kunnen worden omgebouwd tot garage. De ruimte boven de as wordt ingenomen door de keuken en de toiletruimte en achterin bevindt zich de ombouwbare zitgroep, met daarboven het hefbed. En dat alles in een opbouw met een lengte van 5,30 meter, wat voor een caravan met vier vaste slaapplaatsen en twee ombouwslaapplaatsen behoorlijk compact genoemd mag worden.

Vraag je je ondertussen af hoe de caravan het testpanel bevalt? Dit lees je in de uitgebreide Proftest in het juni/juli nummer van ACSI FreeLife.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Test: Bürstner Averso plus 440 TK

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht