ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Hobby Premium 560 CFe

Zoals de naam al doet vermoeden, is de premium van Hobby niet zomaar een caravan. Hier hebben we te maken met de topklasse. Maakt de nieuwe Premium zijn naam waar? De profs van ACSI FreeLife testten hem uit. Een voorproefje.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
Hobby Premium 560 CFe
Hobby Premium 560 CFe interieur

Signalement

Merk
Hobby
Model
Premium 560 CFE
Onderstel
Hobby rechte as
Banden
225/70 R15 met aluminium velgen
Gewicht
Leeggewicht 1.684 kg, max. toelaatbaar gewicht 2.000 kg
Basisprijs
€ 27.900

De introductie van de Premium in 2011 was belangrijk voor Hobby. Van deze eerste generatie paste het interieur echter niet zo goed bij de buitenkant van de caravan. Dat heeft Hobby nu rechtgetrokken. Voor seizoen 2017 is de Premium leverbaar met meubels in drie nieuwe hoogglans stijlen: Bronze, Magnolia-Metallic of Stone Grey. Ze zorgen alle drie voor een extravagante kampeerbeleving.

Prijs

De zittingen zijn geheel conform de meer verheven klasse gestoffeerd met kunstleer. Echt leer of stof is beschikbaar op aanvraag. De 560 CFe uit onze test combineert de zeer populaire loungezitgroep met een frans bed voorin. De toiletruimte bevindt zich daarnaast, tegen de andere zijwand. De basisversie van de tweepersoonscaravan kost € 27.900. Ons testmodel zit echter boordevol opties, zoals airconditioning en een elektronische stabilisator en komt uit op € 32.510.

Carrosserie

“Gek eigenlijk dat niet meer merken zo’n opvallende caravan in hun gamma hebben”, vindt carrosserie-expert Rudi Stahl. “Deze caravan maakt echt indruk.” Met zijn goedgevormde frontpartij en achterwand en de donkere strook waarin de ramen zijn geïntegreerd komt de Premium goed voor de dag.

Voor- en achterwand zijn gemaakt van circa drie millimeter dikke ABS. Daarachter zit een twintig millimeter dikke isolatielaag van polyurethaanschuim. Het laagje acryl op de buitenkant geeft een glans waar menig auto jaloers op kan zijn. De voor- en achterbuitenwand zitten met aluminium strips, speciale klemmen en lijm vast aan de carrosserie en helpen zo de opbouw te dragen.

Uitvoerige proftest

In ACSI FreeLife 2-2017 lees je de complete, uitvoerige proftest waarin de profs de caravan beoordelen aan de hand van opbouw, techniek, leefruimte, leefcomfort en rijveiligheid.

bestel magazine