ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Hobby Premium 560 CFe

Zoals de naam al doet vermoeden, is de premium van Hobby niet zomaar een caravan. Hier hebben we te maken met de topklasse. Maakt de nieuwe Premium zijn naam waar? De profs van ACSI FreeLife testten hem uit. Een voorproefje.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
Hobby Premium 560 CFe
Hobby Premium 560 CFe interieur

Signalement

Merk
Hobby
Model
Premium 560 CFE
Onderstel
Hobby rechte as
Banden
225/70 R15 met aluminium velgen
Gewicht
Leeggewicht 1.684 kg, max. toelaatbaar gewicht 2.000 kg
Basisprijs
€ 27.900

De introductie van de Premium in 2011 was belangrijk voor Hobby. Van deze eerste generatie paste het interieur echter niet zo goed bij de buitenkant van de caravan. Dat heeft Hobby nu rechtgetrokken. Voor seizoen 2017 is de Premium leverbaar met meubels in drie nieuwe hoogglans stijlen: Bronze, Magnolia-Metallic of Stone Grey. Ze zorgen alle drie voor een extravagante kampeerbeleving.

Prijs

De zittingen zijn geheel conform de meer verheven klasse gestoffeerd met kunstleer. Echt leer of stof is beschikbaar op aanvraag. De 560 CFe uit onze test combineert de zeer populaire loungezitgroep met een frans bed voorin. De toiletruimte bevindt zich daarnaast, tegen de andere zijwand. De basisversie van de tweepersoonscaravan kost € 27.900. Ons testmodel zit echter boordevol opties, zoals airconditioning en een elektronische stabilisator en komt uit op € 32.510.

Carrosserie

“Gek eigenlijk dat niet meer merken zo’n opvallende caravan in hun gamma hebben”, vindt carrosserie-expert Rudi Stahl. “Deze caravan maakt echt indruk.” Met zijn goedgevormde frontpartij en achterwand en de donkere strook waarin de ramen zijn geïntegreerd komt de Premium goed voor de dag.

Voor- en achterwand zijn gemaakt van circa drie millimeter dikke ABS. Daarachter zit een twintig millimeter dikke isolatielaag van polyurethaanschuim. Het laagje acryl op de buitenkant geeft een glans waar menig auto jaloers op kan zijn. De voor- en achterbuitenwand zitten met aluminium strips, speciale klemmen en lijm vast aan de carrosserie en helpen zo de opbouw te dragen.

Uitvoerige proftest

In ACSI FreeLife 2-2017 lees je de complete, uitvoerige proftest waarin de profs de caravan beoordelen aan de hand van opbouw, techniek, leefruimte, leefcomfort en rijveiligheid.

bestel magazine

Praat mee

 1. KB
  Koob Bloemhof

  Koop een Knaus en geen Hobby. Wij hebben al jaren een Knaus Eurostar tot volle tevredenheid.

  Reageer
  1
  1
  1. BS
   Bob Stoffel

   Wij hebben al meer dan 30 jaar met 3 Hobby caravans onze zomer én wintervakanties van 3 weken tot 3 maanden door gebracht en dat naar zeer volle tevredenheid.

   Reageer
   0
   0
 2. KB
  Kees van Belkom

  Ik hoop dat deze uitvoering van betere kwaliteit is als de eerste serie die uitgebracht is. Was een van de eerste bezitters van dit type en heb niets dan ellende gehad.
  Namelijk het scheuren van de voor en achterzijde en van het dak en niet passende ramen en keukenlades die uit elkaar vielen. Na twee jaar de caravan ingeruild voor een Kabe 560 Royal dit alles met een een extra afschrijving. Het design was fantastisch dat is zonder meer een feit. Bij de caravan handel waren deze gebreken goed bekend maar geen enkel tijdschrift heeft hierover geschreven. Bang voor het missen van advertentie’s misschien?

  Reageer
  1
  1
 3. TH
  Ted Haitsma

  In de achterwand ontstonden direct scheurtjes, ramen trokken krom, dit werd door de fabriek, importeur goed verholpen .De vloer blijft echter kraken en de matras in het franse bed mag geen naam hebben.
  Verder een geweldige caravan die goed op de weg ligt.

  Reageer
  1
  1
 4. R

  Schandalige aanschafprijs !

  Reageer
  2
  1
 5. W

  Ik hoop dan wel dat ze eindelijk iets gevonden hebben om het krom trekken van de donkere ramen.

  Reageer
  1
  2

Praat mee: Proftest: Hobby Premium 560 CFe

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht